Pašizolācija joprojām jāievēro pēc atgriešanās no visām SPKC saraksta Eiropas valstīm, izņemot Vatikānu un Islandi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasažieri lidostā "Rīga", kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes laikā atgriezušies ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" repatriācijas reisu no Oslo Norvēģijā. Ilustratīvs attēls.
Pasažieri lidostā "Rīga", kuri koronavīrusa izraisītās slimības "Covid-19" krīzes laikā atgriezušies ar Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" repatriācijas reisu no Oslo Norvēģijā. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pašizolācija joprojām jāievēro pēc atgriešanās Latvijā no visām Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm, izņemot Vatikānu un Islandi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra apkopotie dati.

Laika posmā no 11.februāra līdz 25.februārim Latvijā no ES un EEZ valstīm, Šveices un Lielbritānijas drīkstēs ieceļot tikai neatliekamu un būtisku iemeslu dēļ, paredz valdībā apstiprinātie grozījumi rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu". Vienlaikus ar valdības lēmumu ir aizliegti pasažieru pārvadājumi uz Lielbritāniju, Īriju un Portugāli.

Pašizolācijas slieksnis Latvijā patlaban ir noteikts 50 gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Šis rādītājs ES un EEZ valstu vidū zemāks ir tikai Vatikānā un Islandē. Patlaban augstākā saslimstība ir Čehijā, kur tā ir 968,1 gadījums uz 100 000 iedzīvotāju.

Pašizolācija Latvijā joprojām jāievēro, atgriežoties vai ceļojot tranzītā caur Sanmarīno, kurā ir otrā augstākā saslimstība Eiropā. Pašizolācija arī jāievēro, atgriežoties no Monako, Andoras, Igaunijas, Slovēnijas, Spānijas, Slovākijas, Francijas, Zviedrijas, Maltas, Luksemburgas, Nīderlandes, Lietuvas, Itālijas, Beļģijas, Austrijas, Šveices, Polijas, Ungārijas, Kipras, Rumānijas, Bulgārijas, Grieķijas, Vācijas, Horvātijas, Lihtenšteinas, Dānijas, Somijas un Norvēģijas.

Attiecībā uz valstīm, kas ir ārpus ES un EEZ, pašizolācija nav jāievēro, ceļojot no Ruandas, Dienvidkorejas, Taizemes, Singapūras, Jaunzēlandes un Austrālijas. Šīs valstis ir to vidū, no kurām ir atļauts šķērsot ES ārējo robežu.

Iebraucot Latvijā no citām sarakstos neminētām pasaules valstīm, ir jāievēro pašizolācija.

Valstu saraksts un pašizolācijas prasības stājas spēkā 20.februārī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu