Zināms Latvija basketbola izlases sastāvs spēlē pret Bulgāriju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mārtiņš Meiers
Mārtiņš Meiers Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers sestdien 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ārpus pieteikuma atstāts Jāni Bērziņu, Arti Ati, Mārci Vītolu un Māri Gulbi, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Pieteikumā rītdienas mačā būs Rolands Freimanis, Mareks Mejeris, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Rihards Lomažs, Mārtiņš Laksa, Mārtiņš Meiers, Ojārs Siliņš, Kaspars Bērziņš, Artūrs Žagars, Jānis Timma un Dairs Bertāns.

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Salīdzinot ar pirmo maču Bulgārijā, Latvijas komandas sastāvā būs septiņi jauni spēlētāji.

Finālturnīram Latvijas komanda var kvalificēties divos veidos: 1) 20.februārī uzvarot Bulgārijas izlasi vismaz ar sešu punktu starpību; 2) uzvarot Bulgāriju ar 1-5 punktu starpību un 22.februārī uzvarot Grieķiju.

Vīriešu valstsvienībām paredzēts logs no 15. līdz 22.februārim, un tā laikā jānoskaidro 13 finālturnīra dalībniekus. H grupas spēles paredzētas 20. un 22.februārī. Pirmajā dienā spēlēs Latvija - Bulgārija un Grieķija - Bosnija un Hercegovina, otrajā tiksies Latvija - Grieķija un Bulgārija - Bosnija un Hercegovina. Finālturnīram kvalificējas trīs komandas.

Uz sabraukumu Rīgā uzaicināti 14 spēlētāji, no kuriem 12 novembrī piedalījās spēlēs ar Grieķijas un Bosnijas un Hercegovinas komandām. Klāt nākuši saspēles vadītājs Artūrs Žagars un uzbrucējs Ojārs Siliņš, kuri nomainījuši Artūru Ausēju, Ingu Jakoviču un Klāvu Čavaru. Šonedēļ kļuva zināms, ka talkā nāks ULEB Eirolīgas komandas Maskavas apgabala "Himki" spēlētāji Jānis Timma un Dairis Bertāns.

Pēc četrām kārtām Grieķijas un Bosnijas un Hercegovinas izlases ar trim uzvarām jau nodrošinājušas vietu pirmajā trijniekā un ceļazīmi uz finālturnīru. Uz trešo pretendē Latvija un Bulgārija (abām pa vienai uzvarai). Pagaidām trešajā vietā ir Bulgārijas izlase, kas pirmajā aplī uzvarēja savstarpējā mačā, otrajā pagarinājumā panākot 110:104.

Novembrī vīriešu izlase spēlēja "burbulī" Sarajevā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no šī gada tika pārcelts uz 2022.gadu. Finālturnīrs nākamgad notiks no 1. līdz 18.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlei ar Bulgāriju:

Rolands Freimanis (Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Kristers Zoriks, Aigars Šķēle (abi -"VEF Rīga"), Rihards Lomažs ("Gottingen", Vācija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers (Šalonas pie Sonas "Elan", Francija), Ojārs Siliņš ("Astana", Kazahstāna), Kaspars Bērziņš ("Šiauliai", Lietuva), Artūrs Žagars (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Jānis Timma, Dairs Bertāns (abi - Maskavas apgabala "Himki", Krievija).

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu