Noslogotākajās nodaļās "Latvijas pasts" par 113 500 eiro uzstādīs 18 jaunus pakomātus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Latvijas Pasts".
"Latvijas Pasts". Foto: Paula Čurkste/LETA

Lai nodrošinātu pēc iespējas ātru sūtījumu izsniegšanu, VAS "Latvijas pasts" izvietos kopumā 18 jaunus pakomātus Rīgas un tās reģiona noslogotākajās pasta nodaļās, projekta kopējās izmaksas ir 113 500 eiro, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Latvijas pastā" norādīja, ka sākotnēji jaunie pakomāti būs paredzēti tikai sūtījumu izsniegšanai, sūtījumu nosūtīšanas funkcija tiks aktivizēta, tiklīdz sūtījumu izsniegšanas plūsma nodaļās kļūs vienmērīgāka.

Tāpat kompānijā atzīmēja, ka saistībā ar Covid-19 ierobežojumiem iespējas vienlaicīgi apkalpot vairāk klientu ir samazinājušās un vairākos desmitos pasta nodaļu drošības prasību dēļ samazināts uz vietas apkalpojamo cilvēku un attiecīgi - arī kases sistēmu skaits.

"Latvijas pasta" valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns minēja, ka Covid-19 situācija un drošības prasības šajā gadījumā ir paātrinājušas uzņēmuma attīstības projektu īstenošanu. "Mēs saprotam, ka esošais vēsturiski veidojies pasta nodaļu tīkls ir jātransformē nekavējoši un tā izmantošanas iespējas operatīvi jāpaplašina atbilstoši jaunajai ārējo apstākļu izraisītajai situācijai," uzsvēra Vilcāns.

Katrā no jaunajiem pakomātiem vienlaikus būs iespējams ievietot aptuveni 100 sūtījumu.

Jaunie pakomāti ir ražoti Latvijā - uzņēmumā "Post Service Kurzeme" - un ir tehnoloģiski pieskaņoti jau esošajam "Latvijas pasta" pakomātu tīklam, tādēļ var tik izmantoti nekavējoties un bez nepieciešamības veikt sistēmas papildu sinhronizācijas darbus.

Kopējais "Latvijas pasta" pakomātu skaits pēc jauno pakomātu izvietošanas sasniegs 80, un papildus izsludināts iepirkums vēl 120 jauniem pakomātiem.

Jau vēstīts, ka "Latvijas pasta" apgrozījums 2020.gada deviņos mēnešos bija 64,913 miljoni eiro, kas ir par 6,8% mazāk nekā attiecīgajā periodā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga 6,2 reizes, sasniedzot 4,773 miljonus eiro.

"Latvijas pasts" nodrošina pasta pakalpojumu pieejamību Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. "Latvijas pasts" ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu