Āmurs, maki un naži. Policija Jelgavā pieķer rūdītu zagli ar visām zagtajām mantām rokās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kādu privātmāju apkaimi Jelgavā pēdējā laikā īpaši bija iecienījis zaglis. Vīrietis parasti pievērsa uzmanību neaizslēgtām automašīnām, kas novietotas aiz žoga, cerībā salonā uziet vērtīgas mantas. Viņu, ar zagtām mantām rokās, uz ielas apturēja policija.

Nakts aizsegā pa Jelgavas ielām lavījās rūdīts zaglis. Apzadzis teju desmit mājokļus, viņš klusi devās prom. Rokās viņš stiepa tik daudz mantu, kā garām braucošajiem policistiem tas šķita aizdomīgi, un viņi piestāja aprunāties.

Tā kā šajā apkaimē iepriekš jau fiksētas vairākas zādzības no automašīnām, tas bija labs iemesls, lai viņu apturētu. Pārbaudot vīrieša somu, policisti atrada pulti no elektriskajiem vārtiem, vairāku auto atslēgas, vairākus mobilos telefonus, to lādētājus, āmurus, nažus, kā arī divus makus ar svešu personu dokumentiem.

Pārbaudot vīrieša identitāti, policijas datu bāzē uzrādījās virkne ar pārkāpumiem un likuma sargi nolēma viņu aizturēt. Konstatēts, ka 32 gadus vecais vīrietis jau vairākkārt tiesāts.

Patruļas darbinieki pēc tam devās apsekot teritoriju, lai noskaidrotu, cik cilvēki tad šoreiz cietuši garnadža dēļ. Likumsargi sekoja sniegā atstātajām pēdām un vēlāk pamanīja arī dzīvnieka pēdu nospiedumus.

Dzīvnieks, kura pēdas sniegā pamanīja inspektori, pieder Ģirtam un Dacei. Viņu miteklis pagadījās garnadža ceļā, bet viņus apzagt neizdevās. Par to pāris saka paldies savam sunim. Mājdzīvnieks sācis riet un licis par sevi manīt. Palu ielas iedzīvotājs stāsta, ka pēdas vedušas pie visām mājām un garnadža mērķis, acīmredzot, bijis tikt pie visiem auto, kuri uz nakti nav aizslēgti. Dace piekrīt vīram un piebilst, ka mājokļu saimniekiem par drošību ir cītīgi jāpiedomā. Tikai tāpēc, ka suns bija izlaists ārā, mājas iemītnieki spēja laicīgi noreaģēt.

Mēneša sākumā aizturētais vīrietis tepat apkaimē nozaga automašīnu "Toyota Corolla". Par noziegumiem uzsākts kriminālprocess, kas paredz cietumsodu līdz pieciem gadiem.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu