Foto ⟩ Pie Antarktīdas pirmo reizi iemūžināts dzeltens pingvīns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dzeltenais pingvīns.
Dzeltenais pingvīns. Foto: YVES ADAMS/ Instagram

Dabas fotogrāfs Īvs Adamss publicējis fotogrāfijas ar unikālu parādību dzīvnieku pasaulē - dzeltenas krāsas pingvīnu. To uzskata par pirmo gadījumu pasaulē, kad ticis fiksēts šādas krāsas pingvīns, vēsta portāls "People".   

Fotogrāfs uzskata, ka retajam Dienviddžordžijas salā esošajam karaliskajam pingvīnam esot leicisms - Īpašs gadījums ar pigmentu nabadzību dzīvniekiem, kad matu vai spalvu sega ir bez pigmenta, bet āda un acis ir pigmentētas.

Fotogrāfs dzelteno pingvīnu pamanījis 2019. gada ceļojumā uz Dienviddžordžijas salu, taču tikai tagad publicējis fotogrāfijas no šī ceļojuma. 

2019. gadā Adamss viesojās salā, kurā dzīvo retu sugu dzīvnieki. Uz šīs salas fotogrāfs iemūžinājis vairāk nekā 120 000 tur dzīvojošo karalisko pingvīnu koloniju, līdz brīdim, kad starp visiem pingvīniem pamanījis "dzeltenu plankumu". 

"Visi pingvīni izskatījās normāli, izņemot vienu. Viņš tiešām bija citādāks. Tā tik tiešām bija unikāla pieredze," saka Adamss par savu satikšanos ar dzelteno pingvīnu.

Fotogrāfs stāsta, ka viņam izdevās iemūžināt unikālo pingvīnu tikai veiksmīgas sakritības dēļ.

"Mums ļoti paveicās, ka dzeltenais pingvīns nostājās tieši pie mums un citi masīvie pingvīnu bari nebloķēja skatu. Normālos apstākļos ir gandrīz neiespējami pārvietoties šajā pludmalē, jo viņu ir tik daudz," saka Adamss.

Fotogrāfs uzskata, ka dzeltenajam pingvīnam ir leicisms, kas ietekmē tā pigmentāciju, padarot pingvīna melnās spalvas dzeltenā krāsā. 

Lai gan fotogrāfs šo skatu iemūžināja jau 2019. gada decembrī, tomēr pagāja vairāk nekā gads, kamēr viņš varēja publicēt fotogrāfijas, jo 2020. gadā bija aizņemts ar citām ekspedīcijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu