Video ⟩ Bļugeram rezultatīva piespēle, Merzļikinam vēl viena trauma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdienas rītā pēc Latvijas laika izcēlās ar kārtējo rezultatīvo piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā, bet vārtsargu Elvi Merzļikinu nomainīja trešās trešdaļas sākumā, kad viņš guva traumu.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" Sidnija Krosbija 1000.NHL mačā ar rezultātu 3:2 (0:0, 1:1, 2:1) uzvarēja Ņujorkas "Islanders" komandu.

Bļugers ar rezultatīvu piespēli izcēlās trešās trešdaļas astotajā minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās Maiks Matesons.

Laukuma saimniekiem divus vārtus, arī uzvaru nesošos sešarpus minūtes pirms pamatlaika beigām, guva Kriss Letangs. Abos viņa vārtos asistēja Sidnijs Krosbijs, kuram šī bija 1000.spēlē NHL

No aktīvajiem hokejistiem Krosbijs ir 25., kurš NHL sasniedzis 1000 spēļu robežu. Viņš ir vienīgais "Penguins" hokejists, kurš ar komandu aizvadījis tik daudz maču.

"Islanders" vienībā vārtus guva Džordans Eberle un Broks Nelsons.

Bļugers šajā mača spēlēja 16 minūtes un 44 sekundes, vienu minūti un 31 sekundi no tām mazākumā. Viņš bloķēja vienu metienu, uzvarēja trīs no septiņiem iemetieniem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Bļugers ar rezultativitātes punktiem atzīmējies trīs mačos pēc kārtas. Viņš šajā sezonā 16 mačos guvis trīs vārtus, septiņreiz rezultatīvi piespēlējis un sakrājis pozitīvu lietderību +5. Latvijas hokejists "Penguins" rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dala ceturto vietu ar Jevgeņiju Malkinu.

"Penguins" ar 19 punktiem 16 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu divīzijā, kur "Islanders" ar tikpat punktiem 17 cīņās ir piektā. 

Pitsburgas komandai turpinājumā būs četras sapārotās spēlēs viesos - divreiz ar Vašingtonas "Capitals" un divreiz ar "Islanders".

Citā spēlē savainojumu guva vārtsargs Elvis Merzļikins, bet viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ar 2:4 (0:2, 2:0, 0:2) zaudēja Nešvilas "Predators".

Merzļikins uzsāka maču "Blue Jackets" vārtos, nospēlējot 42 minūtes un 40 sekundes, kad traumas dēļ tika nomainīts.

Latvietis paspēja atvairīt 35 no 39 metieniem, bet pagaidām nav ziņu par viņa rokas traumas nopietnību. Februāra sākumā Merzļikins jau bija traumēts, kad treniņā guva ķermeņa augšdaļas savainojumu.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu