Melnā sestdienas statistika. Grobiņā reģistrēts lielākais ugunsgrēks diennakts laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere / LETA

Aizvadītajā naktī, 20. februārī, Rīgā ugunsdzēsēji izglābuši cilvēku, kuram pie krāsns aizdegusies malka. Negadījums noticis arī Grobiņas novadā, aizdegoties angāram ar skaidām, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Kā aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), aptuveni pusstundu pēc pusnakts tika saņemts izsaukums uz kādu divstāvu mājas dzīvokli, kur bija izcēlies ugunsgrēks.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka pie krāsns deg malka viena kvadrātmetra platībā. No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks. Plkst.1.12 ugunsgrēku izdevās likvidēt.

Ugunsdzēsēji pamanīja, ka dzīvoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, kas jau kopš pērnā gada sākuma ir obligāta prasība katrā mājoklī.

VUGD atgādina, ka mājoklī uzstādīts dūmu detektors laikus pavēstīs par radušos sadūmojumu, tādējādi dodot iespēju izglābties.

Savukārt, kurinot krāsnis, ugunsdrošības speciālisti iesaka ievērot piesardzību un nenovietot pie kurtuves durvīm vai uz plīts virsmas malku un citus degtspējīgus priekšmetus.

Sestdien Grobiņas novada Grobiņas pagastā dedzis angārs ar skaidām, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.8.41. Degšanas platība bijusi 430 kvadrātmetri. Ugunsgrēka dzēšanā iesaistījušies arī Grobiņas pašvaldības ugunsdzēsēju formējuma pārstāvji. Plkst.14.04 ugunsgrēku izdevies likvidēt.

Šis bijis platības ziņā lielākais aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrētais ugunsgrēks.

Kopumā diennakts laikā VUGD saņēmis 55 izsaukumus - dzēsti 29 ugunsgrēki, veikti 16 glābšanas darbi, bet desmit izsaukumi izrādījušies maldinoši. Neviens cilvēks ugunsgrēkos nav cietis vai gājis bojā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu