Pārbauda aizdomas par "Grindex" un "Olainfarm" mēģinājumu apsteigt Covid-19 vakcinācijas rindu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Covid vakcīnēšanas problēmu dēļ amatu zaudējusi veselības ministre, tagad katra neveiksme un kļūda šūpo visas valdības stabilitāti. Valda neizpratne par lēno prioritāro grupu vakcinēšanas gaitu, nepalīdz arī tas, ka vieni pie kārotās potes tiek ātrāk nekā citi. Šāda privilēģija tikusi arī zāļu vairumtirgotājiem, ziņo raidījums "Nekā Personīga". 

Līdz šai nedēļai Latvija saņēmusi 54 tūkstošus vakcīnas devu. Tās izmanto divu prioritāro grupu potēšanai.

Ārpus kārtas kameru priekšā vakcinējās arī ministri, bijušie prezidenti un Nacionālās drošības padomes politiķi. To pamato ar vēlēšanos pārliecināt par "AstraZeneca" vakcīnas drošību un lai ātrāk klātienē darbu varētu atsākt Saeima un valdība. Ideja esot nākusi no Valsts prezidenta.

Amatpersonas vakcinēto statistikā ieskaita sadaļā "cita paaugstinātā riska grupa". Šobrīd jau sapotēti 714 cilvēki no šīs grupas. Tur ir 22 vakcinētie politiķi, pāris desmiti veselības inspektoru, kas ikdienā dodas uz slimnīcām, un pie potēm tikuši arī pāris simti zāļu lieltirgotavu darbinieku. 

Zāļu lieltirgotavu darbinieki pie prioritāri potējamajiem parādījās februāra sākumā. Vēl ministres Viņķeles laikā izstrādātajos plānos farmaceitu nebija vispār. Jau ministra Pavļuta laikā sarakstā iekļāva 4000 farmācijas darbinieku, kas nodrošina zāļu izplatīšanu aptiekās un piegādi slimnīcām un ārstu praksēm.

"Nekā personīga" zināms, ka zāļu lieltirgotavas neskaidro situāciju izmantojušas arī, lai vakcinētu biroja un IT darbinieku.

Neoficiāli "Nekā personīga" zināms, ka pārbaude notikusi zāļu ražotājā "Grindex", kur vakcināciju organizēja veselības centrs "VC4". Potēšana bijusi plānota arī "Olainfarm" un arī to Veselības inspekcija pārbaudīšot.

Vakar Latvija saņēma nākamo vakcīnu kravu, tāpēc vakcinācijas iespēja tagad pieejama visiem senioriem virs 70 gadu vecuma. Līdz aprīlim vakcinācijas birojs vēlas sapotēt ap 57 tūkstošiem šīs grupas cilvēku. Skaidras komunikācijas par to, kā tikt pie potes, it īpaši tiem, kas dzīvo ārpus galvaspilsētas un kuru ģimenes ārsti nevakcinēs, pietrūkst.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu