Latvijas basketbola izlase neveiksmīgo EČ kvalifikācijas ciklu noslēdz ar maču pret Grieķiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas basketbola izlase
Latvijas basketbola izlase Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlase šodien ar maču pret Grieķiju noslēgs 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, vairs necerot uz vietu finālturnīrā.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Jau ziņots, ka sestdien Latvija ar rezultātu 65:66 piekāpās Bulgārijai un zaudēja izredzes iekļūt finālturnīrā, kur nespēlēs pirmo reizi kopš 1999.gada. Tikmēr Grieķija ar rezultātu 69:84 atzina Bosnijas un Hercegovinas izlases pārākumu.

Izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc spēles paziņoja, ka apsvērs iespēju atkāpties no amata.

Tā kā Latvijas izlases liktenis jau ir zināms, Jānis Timma un Dairis Bertāns atgriezušies kluba rīcībā, bet viņu vietā pieteikumā būs Artis Ate un Māris Gulbis. Tāpat pieteikumā būs Rolands Freimanis, Mareks Mejeris, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Rihards Lomažs, Mārtiņš Laksa, Mārtiņš Meiers, Ojārs Siliņš, Kaspars Bērziņš un Artūrs Žagars.

No 16 basketbolistiem, kas bija Latvijas izlases galvenā trenera rīcībā, šajā logā nespēlēja Jānis Bērziņš un Mārcis Vītols.

H grupā Bosnijai un Hercegovinai ir četras uzvaras piecās spēlēs un nodrošināta pirmā vieta grupā, Grieķijai ir trīs panākumi, Bulgārijai ir divas uzvaras, bet Latvijai - viena.

Uz sabraukumu Rīgā uzaicināti 14 spēlētāji, no kuriem 12 novembrī piedalījās spēlēs ar Grieķijas un Bosnijas un Hercegovinas komandām. Klāt nāca saspēles vadītājs Artūrs Žagars un uzbrucējs Ojārs Siliņš, kuri nomainīja Artūru Ausēju, Ingu Jakoviču un Klāvu Čavaru. Talkā nāca arī ULEB Eirolīgas komandas Maskavas apgabala "Himki" spēlētāji Timma un Bertāns.

Novembrī vīriešu izlase spēlēja "burbulī" Sarajevā.

Eiropas čempionāta finālturnīrs no šī gada tika pārcelts uz 2022.gadu. Finālturnīrs nākamgad notiks no 1. līdz 18.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlei ar Grieķiju:

Rolands Freimanis (Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle (visi -"VEF Rīga"), Rihards Lomažs ("Gottingen", Vācija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers (Šalonas pie Sonas "Elan", Francija), Ojārs Siliņš ("Astana", Kazahstāna), Māris Gulbis ("Ventspils"), Kaspars Bērziņš ("Šiauliai", Lietuva), Artūrs Žagars (Tallinas "Kalev"/"Cramo").

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu