LABA SOMA ⟩ "Palīdzīga roka jāsniedz ikdienā, ne tikai gada beigās!" Kā sokas projektam "Laba soma"?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Publicitātes attēls.
Publicitātes attēls. Foto: Publicitātes attēls

Projekts "Laba soma", kas startēja pagājušā gada 1. septembrī un līdz šim ir nodrošinājis vairāku tūkstošu eiro lielu atbalstu rehabilitācijas centram "POGA", informē par jaunākajām aktualitātēm.

Kas ir "Laba soma"? Pirmkārt, tas ir ekoloģisks plastmasas maisiņu aizvietotājs, kas spēj izglābt tūkstošiem dzīvnieku, putnu un zivju dzīvības. Otrkārt, tas ir videi draudzīgs un nekaitīgs produkts, kas pagatavots no lina un kokvilnas, un apdrukāts ar dabai draudzīgām krāsām, kas nesatur svinu. Treškārt, tās ir stilīgas un ekskluzīvas somas, kurām dizainus veido bērni ar īpašām vajadzībām - viņu zīmējumi sniedz bērnam iespēju līdzekļus savai rehabilitācijai nevis lūgt, bet nopelnīt!

Projektā, kuru izveidojis kulinārijas blogeris Rojs Puķe jeb Pipars, līdz šim ir iesaistījušies arī sabiedrībā populāri cilvēki - savus dizainus somām ir veidojuši aktrise Ieva Florence - Vīksne un grupa "Prāta Vētra".

"Decembris noslēdzās veiksmīgi, jo mūsu sabiedrība ir ļoti atsaucīga uz labiem darbiem Ziemassvētku laikā, taču tālāk ir jāiegulda darbs, lai mainītu ieradumus un aicinātu cilvēkus negaidīt gada beigas, bet sniegt palīdzīgu roku arī ikdienā!

Foto: Publicitātes attēls

Bērniem, kuriem palīdzam, ir nepieciešami līdzekļi rehabilitācijai un procedūrām tagad - viņi nevar gaidīt Ziemassvētku laiku. Taču neesam vieni un pamesti. Šī gada sākumā iesākta jauka sadarbība ar uzņēmumu "Five Stars Caps", kas radījusi kvalitatīvas ziemas cepures "Labs cilvēks" ar projekta dalībnieka Eliasa zīmētajiem cilvēciņiem.

Uz vasaru piedāvāsim arī beisbola tipa cepures ar bērnu radītu vizuālo noformējumu. Arī "Laba soma" jaunie pavasarīgie un vasarīgie dizaini pavisam drīz dosies pie labajiem cilvēkiem! Būs arī daži vizuālie noformējumi, kurus šobrīd jau gatavo daži sabiedrībā iemīļoti cilvēki, bet par tiem pagaidām paklusēšu!

Tāpat notiek arī pārrunas ar Rīgas brīvostu, kas ir viens no lielākajiem projekta atbalstītājiem. Nozīmīgu atbalstu mūsu biedrībai sniedz A/S "Baltem", kas Latvijā pārstāv zīmolu "KOMATSU". Esmu diezgan optimistiski noskaņots un domāju, ka šī gada laikā mēs kopīgi paveiksim lielas lietas un sniegsim atbalstu vēl plašākam bērnu skaitam!", stāsta Rojs 

Firmas "Baltem" Rīgas filiāles biznesa koordinators Edgars Brūvelis uz jautājumu par to, kāpēc laikā, kad nav viegli arī uzņēmējiem, ir veikta izvēle palīdzēt labdarības projektam, atbild, ka "lai kāds arī nebūtu stereotips par uzņēmējiem mūsu sabiedrībā, es varu droši apgalvot mums, uzņēmējiem, kuri attiecas pret savu biznesu ar aizrautību un azartu, tādi "vieglie laiki" nekad nav bijuši.

Kad pienāk zināms vecums un statuss sabiedrībā, sāc pievērsties kam nozīmīgākam - kā piemēram, labdarībai. Tas ir arī samērā personīgs jautājums".

Foto: Publicitātes attēls

"Izvērtējot kam palīdzēt, es tomēr priekšroku dodu bērniem, jo aiz viņiem stāv mūsu nākotne. Starp maznodrošinātiem bērniem atrodami ļoti lieli talanti, kurus nav iespējams attīstīt finansiālu apsvērumu dēļ. Protams, šeit ir smalki jāizvērtē, jo daudziem ar savu palīdzību var vairāk kaitēt nekā palīdzēt - uzskatu, ka ir daļa sabiedrības, kas ir pieradusi pie dažādiem pabalstiem," stāsta Brūvelis, bilstot, ka palīdzības sniegšana ir viņa personīgā vēlme, taču viņš cer šo praksi ieviest arī uzņēmumā.

Edgars min, ka, viņaprāt, "šis ir fantastisks laiks, lai mācītos. Mums jau sākotnēji krīze nav jāsauc par krīzi, bet gan par iespēju! Pandēmijas laiks mums ir devis fantastisku iespēju apstāties un padomāt par savām vērtībām. Paskatīties, kā aug mūsu atvases, būt kopā ar saviem bērniem un baudīt patiesos "dzīves labumus" - savu ģimeni.

Domāju, ka pasaule pēc krīzes kļūs tikai labāka - ceru, ka spēsim novērtēt tās lietas, kuras pirms tam neesam pamanījuši," sarunā ar Piparu atklāj Edgars Brūvelis.

Arī tu vari jau šodien iegādāties kādu no projekta produktiem, iegūstot gan gandarījumu par labu darbu, gan stilīgu aksesuāru! Vairāk informācijas - projekta internetveikalā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu