"WhatsApp" lietotāji nevarēs nosūtīt ziņas, kamēr nepiekritīs jaunajiem noteikumiem (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Eliseu Geisler/shutterstock.com

Mobilās vietnes "WhatsApp" lietotāji, kuri līdz 15. maijam nebūs piekrituši jaunajiem privātuma noteikumiem, nevarēs saņemt vai nosūtīt ziņas līdz brīdim, kamēr nebūs piekrituši, ziņo raidsabiedrība BBC.

"Nepiekritušo" lietotāju konts lietotnē tiks uzskatīts kā "neaktīvs", kurus var izdzēst pēc 120 dienām.

Lietotāji varēs saņemt zvanus un paziņojumus, bet tikai īsu laiku - visticamāk, tikai "dažas nedēļas", ziņo "TechCrunch".

Portāls "Apollo" jau ziņoja, ka "WhatsApp" īpašnieks - "Facebook" paziņoja, ka turpmāk "WhatsApp" lietotāju dati tiks vairāk integrēti ar "Facebook". Lietotne "WhatsApp" turpina virzīties uz priekšu ar strīdīgām izmaiņām savos pakalpojumu sniegšanas noteikumos.

Pēc sava pirmā paziņojuma janvārī miljoniem lietotāju lejupielādēja lietotnes no "WhatsApp" konkurentiem.

Sākotnējais "WhatsApp" brīdinājums, ka ar "Facebook" tiks dalīts liels daudzums lietotnes datu, izraisīja plašas bažas tās lietotājiem.

"WhatsApp" jau koplieto informāciju ar "Facebook" par lietotāju IP adresi un tālruņa informāciju, taču "WhatsApp" apgalvo, ka dati, kurus koplieto ar "Facebook", neietver ziņojumus un zvanu vēsturi.

Lietotnes izmaiņas ir nepieciešamas, lai atļautu lietotājiem sūtīt ziņas uzņēmumiem. Atjauninājumi galvenokārt skar uzņēmumus, kas tirgojas "Facebook" platformā un sazinās ar saviem lietotājiem ar "WhatsApp" palīdzību.

Jaunie noteikumi paredz, ka lietotāju komunikācijai ar uzņēmumiem ir jānotiek, izmantojot "Facebook" serverus.

Kā daļu no otrā mēģinājuma pārliecināt "WhatsApp" lietotājus tuvāko nedēļu laikā lietotne sāks rādīt reklāmu kā brīdinājumu par topošajām izmaiņām.  

Tas mudinās lietotājus uzzināt vairāk par atjauninājumiem un to, kas mainīsies. Ziņojumi, kas informē lietotājus par atjauninājumiem, tiks parādīti arī lietotnes "statuss" sadaļā.

"Mēs vēlamies, lai visi zinātu mūsu lietotnes aizsardzības vēsturi un uzticētos, ka esam apņēmušies aizsargāt lietotāju privātumu un drošību," sacīja "WhatsApp" pārstāvji.

Plānots, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā 15. maijā.

Jau ziņots iepriekš, ka jaunie noteikumi netiks pieņemti visā pasaulē. Uz lietotājiem Eiropā jaunā privātuma politika neattieksies, un arī citos pasaules reģionos, piemēram, Indijā, ir pieprasīts nopietni caurskatīt vai pat pilnībā atteikties no jaunās privātuma politikas.

Tieši tāpēc, piemēram, norēķināties par lietām, izmantojot "WhatsApp", būs iespējams citur pasaulē, bet ne Eiropā.

Eiropas datu aizsardzības likumi ir vieni no spēcīgākajiem pasaulē. Pēdējo gadu laikā Eiropas datu aizsardzības institūcijas ir ieņēmušas agresīvu pozīciju pret lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem.

"WhatsApp" izplatītajā ziņojumā teikts, ka arī pēc jaunās privātuma politikas stāšanās spēkā nedz "WhatsApp", nedz "Facebook" nevarēs redzēt privātās ziņas, kā arī noklausīties zvanus.

Tāpat "WhatsApp" arī turpmāk neuzglabās aktivitātes sarakstus ar to, kam tiek rakstīts vai zvanīts, netiks ievākta informācija par kontaktiem. Vēl ne "WhatsApp", ne "Facebook" neievāks informāciju par lietotāja atrašanās vietu, un arī tur esošās grupas paliks privātas.

Tiek norādīts, ka vienīgais, kuram ir iespējams piekļūt un lejuplādēt savus lietotāja datus, ir pats lietotājs. Lietotājs drīkst likt sevis sūtītajām ziņām pēc laika izgaist.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu