Vaira Vīķe-Freiberga: "Nepārstājiet mācīties visa mūža garumā!" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga forumā "Līdere" runā par pārmaiņu laiku un izsaka savas domas par lietām, kas būtu jāatceras katrai sievietei.

"Mums no seniem laikiem ir iemācīts, būt pieklājīgiem, pazemīgiem, paklausīgiem, klusiem, nemanāmiem, un sevišķi tas tiek mācīts sievietēm un meitenēm. Tie laiki, protams, sen ir pagājuši, un man šķiet, ka latviešu sieviete, neskatoties uz spiedienu, ir atļāvusi, pieprasījusi pašlepnumu, pašpārliecinātību un savu tikumu. Tikums ir kaut kas, kas pieder tikai tev vienai.

Dainās māte meitai māca darba tikumu - tas bija galvenais tolaik, lai varētu izdzīvot, bet tas iekļāva arī morālas vērtības, laipnību pret citiem un emocionālu stabilitāti," savās domās par latvietēm dalās Vaira Vīķe-Freiberga

"Jums kā līderēm es vēlos atgādināt - nekad nepārstājiet mācīties visa mūža garumā! Vienalga, ko jūs jaunu iemācāties, vai tas būtu tamborēt vai spēlēt trombonu, vai kādu jaunu valodu.

Es pat jums ļoti ieteiktu iemācīties ko tādu, kas jums nav nepieciešams vai vajadzīgs, - tikai lai trenētu savas smadzenes.

Es jums kā mācīšanās speciālists pēc savas izglītības varu teikt, ka mūsu smadzenes ir kā balons - jo vairāk pūšat gaisu, jo vairāk izplešas. Jo vairāk mācāties, jo lielāka kļūst jūsu spēja uzņemties ko jaunu.

Mēs mācāmies mācīties! Esiet nomodā, esiet modras, esiet atvērtas pasaulei!", ierosina bijusī prezidente.

Video: Noskaties Vairas Vīķes-Freibergas uzrunu!

Atgādiniet, mīļās sievietes, sev šo katru mīļu brīdi:

Atcerēties sevi, ka es esmu cilvēks, es esmu sieviete, es esmu vērtība. Man nekas nevienam nav jāpierāda, lai man būtu vērtība. Es centīšos kaut ko pierādīt tādēļ, ka tas ir skaisti, pasaulei tas noder un tas sniegs man apmierinājumu. Bet tas nav nepieciešams manai vērtībai, jo es esmu vērtība pati par sevi!

Jo jūs būsiet atvērtākas pasaulei - jo skaistāk un plašāk pasaule ienāks jūsos!

Forums "Līdere" šogad notiks jau ceturto reizi, taču, lai tas aizritētu droši un tikpat vērienīgi kā paredzēts, tā norises laiks mainīts. Foruma "Līdere" dibinātāja Solvita Kabakova informē: “Ņemot vērā visas vibrācijas gaisā, mīļā miera labad un sargājot jūsu, mūsu un visu iesaistīto nervu sistēmas, esam pieņēmuši lēmumu

pārcelt šā gada forumu "Līdere" no 28.maija uz 17.septembri.

Pasākums norisināsies Ķīpsalas izstāžu centrā, kur ir ļoti plašas telpas, iespējams uzņemt lielu cilvēku skaitu un ievērot visus distancēšanās noteikumus.”

Kamēr gaidām iedvesmas forumu "Līdere 2021", portāls "Apollo" piedāvās divas reizes nedēļā no jauna noklausīties pēdējā foruma lektorus.

Vairāk par 2021. gada forumu "Līdere" lasi šeit!

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu