Lieta par policijas Viļānu novada saimniecībā nogrieztām kaņepēm nonākusi Augstākajā tiesā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Viļānu novada Dekšāres pagasta iedzīvotājas Dzidras Bruzgules prasība pret Valsts policiju (VP) saistībā ar piemājas pagalmā nogrieztām tur augošām kaņepēm nonākusi Augstākajā tiesā, noskaidroja aģentūra LETA.

Viļānu novada Dekšāres pagasta iedzīvotājas Dzidras Bruzgules prasība pret Valsts policiju (VP) saistībā ar piemājas pagalmā nogrieztām tur augošām kaņepēm nonākusi Augstākajā tiesā, noskaidroja aģentūra LETA.

Administratīvā apgabaltiesa janvārī par labu Bruzgulei no VP lēmusi piedzīt nemantiskā kaitējuma kompensāciju 1500 eiro apmērā, vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma". Administratīvā apgabaltiesa iesniedzējas prasību gan apmierināja tikai daļēji, jo par radīto stresu un veselības problēmām seniore prasīja 3000 eiro.

Administratīvās apgabaltiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Tumova aģentūru LETA informēja, ka pēc sprieduma pasludināšanas Ģenerālprokuratūra lietā iesniedza kasācijas sūdzību. Lieta šodien nosūtīta uz Augstāko tiesu.

Jau vēstīs, ka 2018.gada augustā Viļānu novada Dekšāres pagastā pie saimnieces Bruzgules atbrauca VP darbinieki. Tika ierosināts kriminālprocess, un neviens negribēja pensionārei noticēt, ka kaņepes viņas dārzā ne tikai atbaida kolorado vaboles, bet arī ir veselīga pārtika.

Policisti izrāva 363 kaņepju stādus un aizveda uz ekspertīzi, lai noskaidrotu, vai šīs kaņepes satur narkotiskas vielas. Tās neatrada, tāpēc kriminālprocesu izbeidza.

Bruzgule pēc piedzīvotā konsultējās ar juristiem, kuri ieteica no policistiem pieprasīt kompensāciju par zaudējumiem un sagādātajiem pārdzīvojumiem. Sākumā Administratīva rajona tiesa lēma, ka Bruzgule par kaitējumu prasīto 4000 eiro vietā kompensācijā saņems tikai 27 eiro, taču pensionāre nepadevās un tiesas ceļā turpināja meklēt taisnību.

Administratīvā apgabaltiesa janvārī par labu Bruzgulei no VP lēmusi piedzīt nemantiskā kaitējuma kompensāciju 1500 eiro apmērā.

VP savu kļūdu atzina un Bruzgulei atvainojās, tiklīdz saņēma slēdzienu, ka konkrētajās kaņepēs narkotisko vielu nav.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu