Raimonds Pauls atklāti par neskaidrībām komunikācijā ar Vakcinācijas projekta biroju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Maestro Raimonds Pauls. Foto uzņemts laikā, kad sejas vairogu lietošanu bija atļauta.
Maestro Raimonds Pauls. Foto uzņemts laikā, kad sejas vairogu lietošanu bija atļauta. Foto: publicitātes

Šonedēļ Latvijā sākta senioru, kas vecāki par 70 gadiem, vakcinācija pret Covid-19. Uzaicinājumu vakcinēties no Veselības ministrijas (VM) esot saņēmis arī Maestro Raimonds Pauls.

Publiskajā telpā jau ilgstoši tiek apspriesta iespēja agrīni vakcinēt sabiedrībā populāras un īpaši cienītas personas. Arī VM piedāvātajā vakcinācijas plānā tiek runāts par sabiedrības grupu viedokļu līderu, vakcinācijas "vēstnešu" potēšanu, tādējādi sniedzot iespēju vakcīnu pret Covid-19 agrīni saņemt personām, kurām ir īpaši nopelni sabiedrības labā, dažādu nevalstisko organizāciju līderiem un personām, kuru viedoklī konkrētas sabiedrības grupas ieklausās un kurām uzticas. Iecerēts, ka šie cilvēki ar savu rīcību vakcinējoties sniegs pozitīvu piemēru pārējiem un iedrošinās šaubīgos sabiedrības pārstāvjus vakcinēties.

Uz "Privātās Dzīves" jautājumu, par to, vai maestro vārds esot iekļauts prioritāri vakcinējamo personu sarakstā, viņš norāda: "Tā ir tikai tukša pļāpāšana, vienkārši, lai pieminētu manu vārdu. Nav neviens man vēl ne zvanījis, ne piedāvājis!"

Maestro, tāpat kā citi, gaidot savu rindu. "Gaidu, kad pienāks mana rinda, tad arī vakcinēšos. Es to nenoliedzu. Jo tā ir nelaime, no kuras jātiek vaļā," lēmumu vakcinēties komentē Pauls.

Pēc tam viņš aģentūrai LETA apliecināja, ka vakcīnu pret Covid-19 saņems 1.martā, jo 23. februārī saņēmis zvanu no Vakcinācijas projekta biroja vadītājas Evas Juhņēvičas.

Lai gan viņš plašāk nekomentē sarunas saturu, komponists pastāstīja, ka viņai pa jokam jautājis, kad ierasties uz Dziesmu svētku mēģinājumu.

Pauls piebilda, ka kopumā komunikācijas procesā ar Vakcinācijas projekta biroju viņam ir bijušas vairākas neskaidrības. "Tur taču tagad ir trakomāja - tad viens piezvana, tad otrs - kā jau parasti."

Sākotnēji tika runāts par potenciālu iespēju vakcīnu saņemt februāra beigās, bet, kā Pauls skaidro šo gadījumu: "Kaut kāda runa par februāra beigām bija, bet nekas precīzi nebija teikts."

Atgādinām, ka Latvijā līdz 23. februārim reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits sasniedzis 82 462, bet mirušo Covid-19 pacientu skaits - 1570.

Divu nedēļu kumulatīvais saslimstības rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju patlaban ir 502,9 gadījumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu