VP sākusi administratīvo lietvedību par Daugavpils novada domes deputātu pulcēšanos sēdē bez sejas maskām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ReTV Ziņas

Policija sākusi administratīvo lietvedību par Daugavpils novada domes deputātu piedalīšanos sēdē bez sejas maskām, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Viņa skaidroja, ka policijā sākta administratīvā lietvedība par iespējamiem epidemioloģisko drošības pasākumu pārkāpumiem Daugavpils novada domes sēdes laikā aizvadītajā nedēļā. Pašlaik tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Aizvadītajā ceturtdienā "ReTV" ziņoja, ka atsevišķi Daugavpils novada domes deputāti pārkāpuši likumu, klātienes sēdē pulcējoties bez sejas maskām. Starp masku nelietotājiem bijis arī novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins (Daugavpils novada partija).

Pašvaldību domju un komiteju sēdes drīkst notikt klātienē, taču ir jāievēro normatīvos noteiktās prasības iekštelpās lietot sejas aizsargmaskas un ievērot divu metru distanci.

Kucins stāstījis, ka deputāti mēģinājuši sēdes rīkot attālināti, "bet ļoti maz, kuri attālināti caur "Zoom" platformu bija", līdz ar to sēdes turpinātas klātienē. Taujāts, kāpēc neievēro epidemioloģiskās drošības prasības, domes priekšsēdētājs paziņojis, ka viņš masku neizmanto. "Pateikšu godīgi, es tikai tagad uzvilku masku, jo jūs filmējat, bet man daudz runājot, gaisa trūkst. Tie divi metri it kā sēžam, bet es nevelku masku," paziņojis politiķis.

"ReTV" atzīmē, ka Daugavpils novada deputāti nav vienīgie, kuri nepakļaujas normatīvu prasībām - epidemioloģisko ierobežojumu pārkāpumu policijas konstatēja arī Aknīstes novada domē, kur epidemioloģiskos noteikumus neievēroja Finanšu komitejas sēdē. Par šo tika sākts administratīvais process un atbildīgajai amatpersonai tika piemērots desmit eiro sods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu