"VEF Rīga" sagrauj Valmieras basketbolistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kails Almans
Kails Almans Foto: FIBA.com

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) līdere "VEF Rīga" otrdien savā laukumā sagrāva "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību, nostiprinoties pirmajā vietā.

"VEF Rīga" apspēlēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienību ar 104:69 (30:15, 27:18, 26:25, 21:11).

Rezultatīvākais rīdzinieku rindās bija Kails Almans, kurš bez 20 punktiem sakrāja arī 12 rezultatīvas piespēles un sešas pārtvertas bumbas.

Aizeja Pinjeiro un Verners Kohs guva pa 19 punktiem, sakrājot attiecīgi septiņas un sešas atlēkušās bumbas, 13 punkti Emīlam Krūmiņam, 12 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Maiklam Kaizeram, bet desmit punkti Artim Atem.

Komandas jaunpienācējam lietuvietim Sauļum Kulvietim 23 ar pusi minūtēs izdevās tikt pie septiņiem punktiem un trim atlēkušajām bumbām, kā arī kopā ar Ati pie dalīta labākā +/- rādītāja mačā 27.

Viesu rindās 13 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Klāvam Dubultam, 12 punkti Valteram Vēverim, 11 punkti Ervīnam Jonātam.

Latvijas komandu grupā līdere ar 17 uzvarām 19 spēlēs ir "VEF Rīga", "Ventspils" seko ar 11 panākumiem 16 mačos, bet trešo vietu ar 11 uzvarām 17 spēlēs ieņem "Ogre". "Liepājai" 16 dueļos astoņi panākumi, valmierieši 18 spēlēs izcīnījuši četras uzvaras, bet LU 20 mačos ir divas uzvaras.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda iepriekš deviņu zaudējumu sēriju bija pārtraukusi, mājās ar 87:81 atspēlējoties pret "Ventspili", bet nākamajā cīņā viesos pirmoreiz sezonā apspēlēja "Liepāju" ar 73:69.

Mājinieki maču sagaidīja ar četru uzvaru sēriju, kura sākās ar Valmieras kluba sagraušanu savā laukumā - 94:57. Pēc tam savā laukumā FIBA Čempionu līgas mačā ar 60:57 tika pieveikta "Peristeri", kvalificējoties sacensību nākamajai kārtai. Šai uzvarai sekoja trīs pašmāju čempionātā - pret "Ventspili" viesos (99:87), pret "Latvijas Universitāti" (LU) mājās (84:64) un pret LU viesos (85:63).

Šosezon komandas bija tikušās vēl trīsreiz, visās uzvarot rīdziniekiem - savā mājās ar 105:90 un izbraukumā ar 93:64 un 87:81.

Rezultatīvākais šosezon LIBL spēlēs rīdziniekiem bija bijis Kails Almans, kurš 17 spēlēs vidēji guvis 14,3 punktus. Valmieras kluba rindās Edmunds Elksnis 17 mačos bija finišējis ar vidēji 16,2 punktiem un 6,2 rezultatīvām piespēlēm mačā.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu