Kalniņam 33 atvairīti metieni, Daugaviņam rezultatīva piespēle Somijas kluba uzvarā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš otrdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē atvairīja 33 no 35 pretinieku metieniem, palīdzot Helsinku "Jokerit" vienībai savā laukumā izcīnīt uzvaru pār Latvijas uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvēto Maskavas apgabala "Vitjaz", latvietim izceļoties ar rezultatīvu piespēli.

Helsinku "Jokerit" mājās pārspēja Maskavas apgabala "Vitjaz" ar 3:2 (1:0, 1:2, 1:0).

Viesiem Daugaviņš laukumā bija 18 minūtes un piecas sekundes, kuru laikā viņš divreiz meta pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes, uzvarēja sešos no desmit iemetieniem un reizi bloķēja pretinieka metienu.

Viņš rezultatīvi piespēlēja mača 28.minūtē, kad vairākumā viesus vadībā ar 2:0 izvirzīja Matīass Tedenbi.

Izšķirošos vārtus 49.minūtē vairākumā iemeta Niklass Jensens, bet divas piespēles uzvarā Braienam O'Nīlam.

Dienu iepriekš "Jokerit" uzvarēja ar 5:1, bet Kalniņš bija rezervē.

Citā mačā pārliecinošu uzvaru svinēja Oļega Znaroka un Latvijas trenera Harija Vītoliņa trenētā Maskavas "Spartak", kas mājās sagrāva "Soči" ar  6:1 (1:0, 2:0, 3:1).

Sergejs Širokovs mačā sakrāja četrus (2+2), bet Jori Lehtera - trīs (2+1) rezultativitātes punktus.

"Spartak" uzvara nozīmēja, ka klubs nodrošinājis vietu izslēgšanas cīņās, bet "Vitjaz" sezona beigsies pēc 60 pamatturnīra spēlēm.

"Jokerit" ar 71 punktu 59 spēlēs ieņem piekto vietu Rietumu grupā, "Spartak" ar 62 punktiem 58 cīņās ir astotā, bet "Vitjaz"  ar 57 punktiem 58 mačos ieņem devīto vietu.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 23 komandas - 11 Rietumu un 12 Austrumu konferencēs. Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 60 spēlēm, pēc kurām pa astoņiem labākajiem klubiem iekļūs Gagarina kausa izcīņā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu