LVC brīdina par īpaši apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem uz vietējiem autoceļiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā uz vietējiem autoceļiem braukšanas apstākļi vietām ir īpaši apgrūtināti, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Īpaši apgrūtināta braukšana patlaban ir pa vietējās nozīmes autoceļiem Alūksnes, Balvu, Gulbenes, Ludzas, Jēkabpils, Rēzeknes un Krāslavas apkārtnē. Līdzīga situācija var veidoties arī citviet, jo atkusnis turpinās.

Kompānijā minēja, ka atkušņa un arī lietus ietekmē, vietējie autoceļi ar grants segumu, kas ziemā tiek uzturēti ar sniega kārtu ir kļuvuši ļoti slideni, sniegotas ziemas laikā uz šiem ceļiem ir izveidojusies pastāvīga un diezgan liela sniega kārta, kas tik ātri nenokūst un pārvēršas ledū.

LVC aicina izvērtēt nepieciešamību patlaban pārvietoties ar auto pa vietējās nozīmes autoceļiem, taču ja tas tomēr ir nepieciešams, ir jārēķinās ar ilgāku laiku ceļā, izvēlēties braukšanas apstākļiem atbilstošu ātrumu un braukšanas stilu, jābūt īpaši piesardzīgiem pie stūres. 

Īpaši bīstama pārvietošanās pa vietējiem autoceļiem pašlaik var būt kravas transportam, tādēļ smago tehniku aicināts neizmantot šos ceļus, līdz braukšanas apstākļi uzlabosies.

Sniegam kūstot, un lietus ietekmē rievas, ar kurām tiek uzlaboti braukšanas apstākļi ziemā uz grants ceļiem ar sniega kārtu, nokūst, bet smilti noskalo lietus un kūstošas sniegs. Atkārtota šo ceļu kaisīšana ar pretslīdes materiāliem vai rievu ievilkšana šādos laika apstākļos ir neefektīva, skaidroja LVC.

Prognozes liecina, ka atkusnis turpināsies līdz nākamās nedēļas vidum. Uz vietējiem autoceļiem braukšanas apstākļi kļūs drošāki tad, kad sniega kārta izkusīs. Taču, sniegam nokūstot, uz grants autoceļiem var iestāties pavasara šķīdonis, kad tie zaudē nestspēju. Iestājoties šķīdonim tiks ieviesti autotransporta masas ierobežojumi.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu