Vācu pludmales volejbolistes boikotē sacensības bikini aizlieguma dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karla Borgere
Karla Borgere Foto: AFP / Scanpix

Vācijas pludmales volejbolistes Karla Borgere un Jūlija Zūde ir atteikušās no dalības nākamajā mēnesī notiekošajās sacensībās Katarā, vēsta "Yahoo Sports".

Volejbolistes nevēlas piedalīties Katarā paredzētajā turnīrā, jo sportistēm būs liegts doties laukumā, valkājot bikini.

Starptautiskā Volejbola federācija (FIVB) savā ziņojumā rakstīja: "Mēs gribētu norādīt, ka nenosakām apģērbu, kādā spēlētājām šajā turnīrā būtu jātērpjas."

Tiesa, FIVB arī piebilda, ka aicinājums spēlētājas tomēr valkāt garākas bikses un kreklus ir pamatots ar "cieņas izrādīšanu rīkotājvalsts kultūrai un tradīcijām."

Borgere gan sarunā ar vācu radio norādījusi, ka iemesls šādam boikotam lielā mērā ir praktisks, jo turnīra norises laikā (8.-12. marts) sinoptiķi Dohā prognozē līdz pat 27 grādu (pēc celsija) temperatūru, līdz ar to biksēs un kreklos spēlēt būtu apgrūtinoši.

"Nav runa par to, ka vēlamies valkāt maz drēbju. Ir runa par to, ka mums neatļauj darīt savu darbu tam paredzētajā apģērbā. Šī ir vienīgā valsts un turnīrs, kurā valdība mums norāda, kā ģērbties. Mēs to neatbalstām," izteikusies Borgere.

Tāpat volejboliste šaubījās, vai Katarā vispār būtu nepieciešams aizvadīt turnīru, ja reiz tiek noteikti šādi apģērba ierobežojumi.

Minētais turnīrs Katarā ir daļa no olimpisko spēļu kvalifikācijas cikla. Ņemot vērā, ka Zūde un Borgere jau ir kvalificējušās Tokijas Olimpiādei, viņas šajā turnīrā var arī atļauties nepiedalīties.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu