"MMA viņš nekad vairs nebūs labs." Boksa leģenda aicina Makgregoru mainīt amatu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: Reuters/ScanPix

Kritiku un arī uzslavas slavenā īru jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstoņa Konora Makgregora virzienā veltījis leģendārais bokseris Džordžs Formens.

Spekulācijas par Makgregora došanos boksa ringā būtībā nav apstājušās jau kopš pēdējās reizes, kad viņš tur atradās, aizvadot profesionālu cīņu. Tas bija 2017. gadā. Arī pirms nesenās cīņas pret Dastinu Porjē Makgregors neslēpa, ka gatavojas potenciālam duelim ar slaveno Meniju Pakjao.

Arī zaudētajā cīņā pret Porjē īrs visai izteikti bija pārgājis uz boksam raksturīgāku stāju, par ko viņš pēcāk arī saņēma plašu kritiku.

Formens sarunā ar "The Irish Mirror" izteicās, ka, viņaprāt, Makgregoram vajadzētu MMA cimdus nomainīt pret boksa cimdiem.

"Makgregoram būs grūti to pieņemt, bet šobrīd viņš boksā ir labāks sitienu izpildītājs nekā MMA. Es labāk gribētu viņu turpmāk redzēt boksa cīņās," norādīja Formens.

Pāreja uz boksu nozīmētu, ka Makgregoram par viņa būtiskākajām vājībām, kas ir brīvā cīņa un, kopš pēdējā dueļa, arī aizstāvēšanās no spērieniem vairs nebūtu jāuztraucas. Līdz ar to īrs varētu koncentrēties uz saviem galvenajiem trumpjiem, kas, protams, ir sitienu ātrums un precizitāte.

Lai gan Makgregors minētajā 2017. gada cīņā pret Floidu Meivezeru demonstrēja atzīstamu sniegumu, vairums eksperti uzskata, ka īru boksa ringā uzvarētu vairums āugsta kalibra profesionālo bokseru. Galu galā, bokss un MMA ir ļoti atšķirīgi sporta veidi.

Formens gan nav starp tiem, kas par īra karjeru boksā izsakas ar skepsi. 72 gadus vecā boksa ikona uzskata, ka īrs pat varētu uzvarēt cīņā ar Meniju Pakjao.

"Ja Makgregors cīnīsies ar Pakjao, es domāju, ka viņš var uzvarēt. Vairāk nekā 10 raundu cīņa, standarta noteikumi - Konors var uzvarēt. Viņš jau pārāk daudz ir pielāgojies boksam, līdz ar to MMA viņš nekad vairs nebūs labs. Protams, Pakjao ir ļoti labs, bet Makgregors viņu var uzvarēt boksa cīņā," sacīja Formens.

Nākamo cīņu Makgregors gan, visticamāk, aizvadīs MMA oktagonā, jo Pakjao pārstāvji pēc īra zaudējuma Porjē, izteicās, ka interese par konkrēto boksa cīņu vairs neesot tik augsta. UFC ar oficiālu paziņojumu par Makgregora nākamo pretinieku vēl nav nākusi klajā, bet organizācijas prezidents Deina Vaits jau vairākkārt ir izteicies, ka Makgregors, visticamāk, nākamo cīņu atkal aizvadīs pret Porjē.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu