Valdība lems par 250 000 sejas maksu iegādi trūcīgajiem iedzīvotājiem (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdība šodien lems par 250 000 sejas masku iegādi, lai tās izsniegtu trūcīgajiem iedzīvotājiem, liecina valdības sēdes ceturtdienas darba kārtība.

Šīs maskas tostarp nodrošinās tiem, kuriem piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas personas statuss, kā arī personām, kuras ir tiesīgas saņemt naktspatversmes vai patversmes pakalpojumus, aprūpes mājās pakalpojumus, un personas, kuras ir tiesīgas saņemt dienas aprūpes centra, dienas centra vai krīzes centra pakalpojumus.

Plānots, ka Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centrs organizēs daudzkārt lietojamu sejas masku iepirkumu un iegādi, attiecīgi iegādājoties 250 000 vienības sejas maskas. Savukārt, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests nodrošinās to nogādāšanu pašvaldību Civilās aizsardzības komisijās, kas sejas maskas izsniegs pašvaldībām. Pašvaldības tās tālāk izsniegs minētajām personu grupām.

Plānots, ka šo masku iegādei būs nepieciešami kopumā 453 750 eiro no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Saskaņā ar Labklājības ministrijas informāciju, Latvijā ir 26 764 personas ar trūcīgas personas statusu, 39 382 personas ar maznodrošinātas personas statusu, 6864 personas, kas saņem naktspatversmes vai patversmes pakalpojumus, 17 239 personas, kas saņem aprūpes mājās pakalpojumus un 22 267 personas, kas saņem dienas aprūpes centru, dienas centru vai krīzes centru pakalpojumus.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu