Rīgas "Dinamo" sezonas pirmspēdējo maču aizvada pret Minskas "Dinamo"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Artūrs Stabulnieks/Rīgas "Dinamo"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" šodien mājās tiekas ar Minskas "Dinamo".

Spēle starp abām komandām Rīgā sāksies plkst.19.30, un to tiešraidē translēs kanāls "TV3 Sport".

Šī rīdziniekiem būs priekšpēdējā spēle šajā sezonā.

Rīgas "Dinamo" sezonas izskaņā bija uzkāpusi uz zaudējumu takas, desmit spēlēs piedzīvojot tikai neveiksmes, kas negaidīti tika pārtraukta viesos, ar 4:1 apspēlējot Rietumu grupas līdervienību Maskavas CSKA, kurai vairākiem pamatsastāva spēlētājiem bija iedota atpūta. Pēdējā mačā Rīgā gan atkal nācās piedzīvot zaudējumu pret spēcīgo Ufas "Salavat Julajev" (1:3).

Tikmēr Minskas "Dinamo" uzvaras mijas ar zaudējumiem, taču vieta izslēgšanas turnīrā tai jau nodrošināta. Vienubrīd septiņās spēlēs tika izcīnītas vien divas uzvaras, taču pēc tam tika svinēti divi panākumi - viesos ar 3:2 pēcspēles metienos pār latviešu vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit" un mājās ar tādu pašu rezultātu pagarinājumā pār Čeļabinskas "Traktor". Pēdējā mačā mājās gan atkal nācās zaudēt - 5:6 pret Habarovskas "Amur".

Šobrīd komandas motivāciju var ietekmēt vēlme ieņemt konkrētu vietu pamatturnīrā, lai izvēlētos kādu no pretiniekiem pirmajā "play-off" kārtā - CSKA, Sanktpēterburgas SKA vai Maskavas "Dinamo", ar kuru būtu jāspēlē, ja "play-off" pirmā kārta sāktos šodien.  Divas spēles līdz pamatturnīra beigām minskieši par punktu apsteidz Čerepovecas "Severstaļ" un par trim - Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas "Spartak".

Šosezon abas komandas savā starpā tikušās jau piecreiz, tikai pirmajā no tām pēcspēles metienos ar 4:3 uzvaru svinot Rīgas hokejistiem. Trīs spēlēs savā laukumā minskieši bija pārāki ar 4:3 pēcspēles metienos, ar 3:0 un 3:2 pagarinājumā. Pēdējā savstarpējā mačā 7.janvārī rīdzinieki savā laukumā piekāpās ar 2:6.

Kopumā KHL čempionātā abi klubi savā starpā tikušies 49 reizes, nedaudz veiksmīgākiem esot Minskas "Dinamo" hokejistiem. Viņu kontā ir 18 uzvaras pamatlaikā, piecas - pagarinājumā un trīs - pēcspēles metienos. Rīdziniekiem ir vairāk uzvaru pamatlaikā - 19, viens panākums izcīnīts papildlaikā, trīs - "bullīšos". Arī iemesto ripu rādītājā nedaudz labāki ir minskieši (122:118).

Rīgas "Dinamo" ar 27 punktiem 58 dueļos ir pēdējā vietā līgā, bet Minskas "Dinamo" ar 65 punktiem tikpat mačos ir sestajā vietā Rietumu grupā.

Savainoto spēlētāju sarakstā mājiniekiem joprojām ir vārtsargs Staņislavs Gaļimovs, bet pretiniekiem - 19 gadus vecais aizsargs Vladislavs Koļačonoks, kurš 46 spēlēs sakrājis sešus (1+5) rezultativitātes punktus, divus gadus vecākais aizsargs Vladislavs Jerjomenko, kurš 44 mačos ticis pie deviņiem (4+5) rezultativitātes punktiem, un viņa vienaudzis uzbrucējs Ivans Drozdovs, kurš 14 mačos pie punktiem nav ticis.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu