"Šī ir liela nekārtība..." Slavenais Taisons Fjūrijs atklāj, kāpēc viņa gadsimta boksa cīņa pret Džošua turpina aizkavēties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Boksa superzvaigzne Taisons Fjūrijs sarunā ar ESPN pastāstīja par situāciju saistībā ar ilgi gaidīto boksa cīņu pret Entoniju Džošua.

Boksa pasaule jau ilgāku laiku gaida dueli starp smagā svara superzvaigznēm Taisonu Fjūriju un Entoniju Džošua. Fjūrijs šobrīd tur WBC smagā svara čempiona jostu, bet Džošua īpašumā ir WBA, IBF un WBO tituli. Šīs cīņas uzvarētājs kļūtu par neapšaubāmo smagā svara čempionu, kas nozīmē, ka konkrētā boksera īpašumā ir visas četras lielāko boksa organizāciju čempiona jostas.

Tāpat ir izskanējusi informācija, ka abi bokseri par cīņu sadalītu aptuveni 200 miljonus eiro lielu naudu. Tomēr, kā norādīja Fjūrijs, šķiet, ka boksa sabiedrībai uz gadsimta cīņu vēl būs jāuzgaida.

"Viņiem [promoteriem] bija vesels gads lai noorganizētu šo cīņu. Jau pirms pagājušā gada cīņas pret Vailderu bija runas par manu potenciālo cīņu ar Džošua. Viņiem bija gads, lai kaut ko izdarītu. Šobrīd tas vēl nav noticis. Šobrīd situācija saistībā ar cīņas organizēšanu ir tieši tāda pati kā pirms gada. Redzot, kāda ir situācija ar pandēmiju, es pieņemu, ka problēma vairs nav saistīta ar mums, cīkstoņiem," sacīja Fjūrijs.

Boksa superzvaigzne piebilda, ka lielākie problēmēmjautājumi šobrīd esot tieši cīņas vietas atrašanu un izmaksām. Kā sacīja pats cīkstonis, aizkavēšanās absolūti neesot saistīta ar pašu cīņu, bet gan ārējiem apstākļiem.

Tāpat cīkstonis arī pauda sašutumu par neaktivitāti: "Šī ir liela nekārtība. Man vajadzēja boksēties. Es neesmu bijis aktīvs vairāk nekā gadu. Ja es aizvadīšu cīņu pret Džošu, piemēram, jūnijā tas būs pusotrs gads, kas nav ideāli priekš supercīņas."

Ārzemju mediji gan ziņo, ka oficiālais paziņojums par cīņas norisi sekos marta sākumā, tomēr Fjūrijam ir plāns arī situācijā, ja cīņa pret Džošua tā arī paliek tikai sarunu līmenī.

"Es šogad cīnīšos divas reizes. Man vienalga, pret ko. Ja šī cīņa nenotiek šovasar, tā notiks agrāk vai vēlāk. Bet vadībai ir šogad jādod man divas cīņas. Ja tas nebūs Džošua, tad mēs skatāmies uz cīņu aprīlī vai maija sākumā. Un tad vēl viena cīņa gada beigās. Ja pirmais pretinieks būs Džošua, tad runa ir par jūniju un vēl vienu cīņu gada beigās. Līdz ar to 2021. gads izskatās spoži," noteica Fjūrijs.

Slavenais britu bokseris pēdējo reizi ringā devās pret Deonteju Vailderu, kurš pēc šajā duelī piedzīvotā zaudējuma regulāri ir nācis klajā ar attaisnojumiem par neveiksmi.

Vaildera attaisnojumi ir bijuši saistīti gan ar pārāk smagu pirmscīņas tērpu, gan sabotāžu no viņa paša treneru puses, gan arī Fjūrija nepareizu cimdu valkāšanu.

Fjūrijs norādīja, ka, viņaprāt, Vailders vairs neesot tas pats cilvēks, kas bija pirms cīņas ar viņu: "Viņš mani ir pievīlis kā vīrietis. Man viņa ir žēl, jo, pat ja viņš atgriezīsies, nevienam no viņa vairs nav bail."

Fjūrijs savas karjeras 31 cīņā nav izjutis zaudējuma rūgtumu. Vienīgā reize, kad viņš neizcīnīja uzvaru, bija pirmais duelis ar jau pieminēto Vailderu, kad cīņā tika fiksēts neizšķirts.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu