Satiksmes drošības uzlabošanai varētu rosināt diskusiju par alkohola tirdzniecības aizliegumu degvielas uzpildes stacijās (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Unsplash

Satiksmes drošības uzlabošanai Latvijā varētu rosināt diskusiju par alkohola tirdzniecības aizliegumu degvielas uzpildes stacijās, ceturtdien Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē atzina VSIA "Latvijas valsts ceļi" valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Prezentējot datus par letāliem satiksmes negadījumiem ar gājējiem tikai uz valsts autoceļiem, Lange norādīja, ka pērn lielākā daļa šādu negadījumu notikuši diennakts tumšajā laikā un 70% no tiem atgadījušies ārpus apdzīvotām vietām. Liela daļa no mirušajiem esot gados vecāki cilvēki.

"Tendences liecina, ka 45% no šādiem negadījumiem notikuši aptuveni 250 metru rādiusā ap autobusa pieturvietām. Tāpat tendences liecina, ka aptuveni 12% negadījumu notikuši netālu no degvielas uzpildes stacijām. Šī tendence ir līdzīga arī attiecībā uz velosipēdistiem un motobraucējiem. Te varbūt parādās jautājums, vai mums nav jāpaceļ diskusija nākotnē par to, ka jāaizliedz alkoholisko dzērienu tirdzniecība degvielas uzpildes stacijās tieši tāpat, kā tas ir Lietuvā," norādīja Lange.

Valsts policijas padomes sēdē prezentētā informācija liecina, ka pērn satiksmes negadījumos uz visiem autoceļiem dzīvību zaudējuši 43 gājēji, 15 velosipēda vadītāji, kā arī septiņi motocikla, mopēdu vadītāji.

Smagus ievainojumus pērn guva 86 gājēji, 54 velosipēdisti un 59 motocikla un mopēdu vadītāji.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu