Samazināts Rīgas ūdenstilpju skaits, uz kuru ledus atļauts kāpt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Ņemot vērā laikapstākļus, meteoroloģiskās prognozes, kā arī iespējamību, ka neveidojas pietiekami izturīga ledus sega, no piektdienas, 26. februāra, samazināts Rīgas ūdenstilpju skaits, uz kuru ledus atļauts kāpt, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

No piektdienas drīkst kāpt uz Ķengaraga dīķa, Bolderājas karjera, Mazjumpravas muižas dīķa ledus, kā arī uz ūdenstilpju ledus Viestura dārzā, Vladimira Kudojara parkā, Dambjapurva ezerā, Velnezerā, Gaiļezerā un Bābelītī.

Drīkst kāpt uz ledus Ziemeļupē, izņemot 200 metru attālumā no Ziemeļupes ietekas Buļļupē. Māras dīķī ledus ir staigājams, izņemot 200 metru attālumā no Mārupītes ietekas un 150 metru attālumā no Friča Brīvzemnieka ielas un Ojāra Vācieša ielas krustojuma.

Āgenskalna līča posmā uz ledus drīkst atrasties no Raņķa dambja līdz Balasta dambim 5b un no Kuģu ielas 15 līdz Kuģu ielai 28, izņemot 50 metru attālumā no Mārupītes ietekas un 70 metru attālumā no Zunda kanāla iztekas.

Strazdupītē uz ledus drīkst atrasties no Brīvības gatves līdz Brīvības gatvei 429 k-13, izņemot tuvāk par 200 metriem no dzelzceļa tilta.

Ķīšezerā uz ledus var kāpt līdz 100 metriem no krasta līnijas, taču nedrīkst iet tuvāk par 1000 metriem no Juglas upes ietekas, 200 metriem no Langas upes ietekas un 200 metriem no ietekas pie Ezermalas ielas 8a, kā arī posmā no Mīlgrāvja tilta līdz Zušu ielai 39.

Vecdaugavā uz ledus var kāpt posmā no Airu ielas 11a līdz Airu ielai 75, bet ne tālāk kā 50 metrus no krasta līnijas. Uz ledus Vecdaugavā drīkst atrasties no Skanstnieku ielas 3 līdz Vēlavu ielai 35, kā arī no Zvejniekciema ielas 1 līdz Audupes ielai 3, bet ne tālāk kā 100 metrus no krasta līnijas.

Kojusalas grāvī ledus ir staigājams, bet ne tuvāk par 100 metriem no Kojusalas grāvja ietekas Daugavā.

Buļļupes posmā uz ledus drīkst atrasties ne tālāk par 250 metriem no Velkoņu ielas un Lielās ielas krustojuma, kā arī no Dzintara ielas 105 līdz Rojas ielai 26, ne tālāk kā 30 metrus no krasta līnijas. Papildus Buļļupē aizliegt atrasties uz ūdenstilpes ledus 100 metru attālumā no Ziemeļupes ietekas.

Bieķengrāvja posmā uz ledus drīkst atrasties no Mūkusalas ielas 78a līdz Mazās Bauskas ielai 28 un no Mūkusalas ielas 49 līdz Mūkusalas ielai 59.

Daugavā ledus ir staigājams ne tālāk par 200 metriem no krasta līnijas no Beķergrāvja ielas 5.

Hapaka grāvja posmā uz ledus drīkst atrasties no Spailes ielas 11 k-11 līdz Lielupes ielai 31, kā arī no Daugavgrīvas šosejas 5 k-17 tikai 500 metrus Zilās ielas virzienā. Papildus Hapaka grāvī aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus 100 metru attālumā no Beķera grāvja ietekas.

Sarkandaugavā uz ledus drīkst kāpt posmā no Kundziņsalas 10.līnijas 1a līdz Kundziņsalas 1.līnijai 19, bet ne tālāk kā 50 metru no krasta līnijas un ne tālāk par 100 metriem no krasta līnijas no Uriekstes ielas 12a.

Juglas ezerā aizliegts atrasties uz ūdenstilpes ledus tālāk par 100 metriem no krasta līnijas, kā arī 500 metru attālumā no Juglas upes ietekas un 800 metru attālumā no Juglas upes iztekas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu