22 izglābti cilvēki, bojā gājuši mājdzīvnieki. Ziepniekkalnā izceļas ugunsgrēks (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šorīt Rīgā, Ziepniekkalnā, dienestiem bija jāsteidz uz nama pirmajā stāvā izcēlušos ugunsgrēku, kā rezultātā glābējiem nācās evakuēt 22 cilvēkus, bet bojā gāja divi mājas mīluļi, vēsta "Degpunktā".

Ugunsgrēkiem, kas izceļas ēkās, kas augstākas par pieciem stāviem, vienmēr piešķir paaugstinātas bīstamības rangu. Ja liesmas iemetas tāda nama pēdējos stāvos, ugunsdzēsēji var nepaspēt laikus pacelt autokāpnes, lai glābtu cilvēku dzīvības. Lai gan ugunsgrēks Ziepniekkalnā bija izcēlies nama pirmajā stāvā, dienestiem grūtības sagādāja tieši piebraukšana pie mājas – iedzīvotāji krustām šķērsām bija salikuši savas automašīnas.

Īslīces ielas 12. nama iedzīvotāji šorīt bija spiesti izlaist brokastis un citus rituālus steidzamas evakuācijas dēļ. Pirmajā stāvā bija aizdedzies dzīvoklis un dūmi, laužoties uz augšu, skāra teju visu desmit stāvu mitekļus.

Mājas iedzīvotājs Rihards stāsta, ka tobrīd posies uz darbu, iztīrījis zobus, iznācis no vannasistabas un jutis deguma smaku. Apsekojis savu dzīvokli, līdz pamanījis dūmus no lejasstāva. Savu mitekli viņam nācies atstāt jau ar glābēju palīdzību, uzvelkot arī skābekļa masku.

Mājas iedzīvotāja Larisa apliecina, ka arī viņai bijusi nepieciešama evakuācija. Lai tiktu ārā no mitekļa, nācies vilkt gāzmasku un iziet no dzīvokļa ugunsdzēsēju pavadībā. Par laimi, pašai viss kārtībā.

Šādā veidā ugunsdzēsēji izglāba 22 cilvēkus, tostarp piecus bērnus. Divi evakuētie iedzīvotāji bija par daudz saelpojušies dūmus un tika nodoti mediķu rokās.

Ugunsdzēsēji norāda, ka notikuma vietā dega pirmā stāva dzīvoklis apmēram 10 kvadrātmetru platībā. Degošajā dzīvoklī gāja bojā papagailis un kāmis. Glābšanas darbus apgrūtināja mājas pagalmā novietotais lielais privāto automašīnu skaits, kas apgrūtināja piekļuvi pie ugunsnelaimes skartā dzīvokļa gan ugunsdzēsēju cisternām, gan speciālai tehnikai.

Par ugunsgrēka iemesliem “Degpunktā” vaicāja pašiem dzīvokļa saimniekiem. Viņi norāda, ka pievīlusi elektrotehnika. Ja neviena nebūtu mājās, no dzīvokļa vispār nekas pāri nepaliktu.

"Meita uzlika lādēties portatīvo datoru un barošanas bloks uzsprāga un aizdegās. (..) Nu, kādus trīs gadus vecs [barošanas bloks]. Pirms pusgada vēl nomainīju. Nekam tādam nevajadzēja notikt, nekā paštaisīta nebija," stāsta izdegušā dzīvokļa saimnieks, atzīstot, ka ģimene pati esot sveika un vesela.

Lai arī izdegušā dzīvokļa saimniekiem pāris mēnešus tagad būs jāizjūt neērtības un jāpadzīvo, tā teikt, uz koferiem tuvinieku mājās vai īrētos mitekļos, liels mierinājums šajā situācijā ir fakts, ka dzīvoklis ir apdrošināts un tiks izremontēts par apdrošinātāju līdzekļiem.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu