VIDEO ⟩ VARAM ministrs skaidro Ikšķiles mēra atlaišanas iemeslus (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs un Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs un Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš. Foto: Īriss Sviklis, Zane Bitere/LETA

Par dažādiem pārkāpumiem, kas ir konstatēti Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja darbā, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs parakstīji rīkojumu par pašvaldības vadītāja Induļa Trapiņa atbrīvošanu no amata.

Minētais rīkojums stājas spēkā ar šodienu, jo Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) eksperti vairāku mēnešu garumā ir apkopojuši informāciju par dažādiem pārkāpumiem, kurus savā darbā pieļāvis Trapiņš.

"Minētais lēmums ir balstīts uz virkni pārkāpumu, kur dominē korupcijas riski, nelikumīga un nelietderīga rīcība ar pašvaldības mantu, pilnvaru pārsniegšana, kā arī patvaļīga un vienpersoniska lēmumu pieņemšana, kas ir bijusi pretēji sabiedrības interesēm," sacīja ministrs.

Viņš piebilda, ka ministrija bija saņēmusi Trapiņa paskaidrojumus, taču pārkāpumu atspēkojums nav sniegts. "Neviens pašvaldības vadītājs, arī Trapiņš nav ne cars, ne monarhs, un nedrīkst pieņemt vienpersoniskus lēmumus, kas ir domes kompetencē," piebilda ministrs.

Konstatētie pārkāpumi izgaismo sistēmisku Trapiņa rīcību un norāda uz viņa neatbilstību amatam. Rīkojums attiecas tikai uz domes priekšsēdētāju, līdz ar to domei būs jāizvēlas jauns priekšsēdētājs no ievēlēto deputātu vidus.

Video:

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu