VIDEO ⟩ Preses konference par drošas skaistumkopšanas nozares darbību Covid-19 laikā (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Manikīrs. Ilustratīvs attēls
Manikīrs. Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Šodien notiek preses konference, kurā valsts pārstāvji informēs par skaistumkopšanas nozares darbību no 1.marta.

Pasākumā Ekonomikas ministrijas Eiropas Savienības preču un pakalpojumu tirgus nodaļas vadītāja Jolanta Reinsone informē par epidemioloģiski drošu skaistumkopšanas nozares darbību no 1.marta un to, kas jāņem vērā pakalpojumu saņēmējiem.

Veselības inspekcijas Vides veselības nodaļas sabiedrības veselības analītiķe Šarlote Hāznere informē par drošības prasību uzraudzību un drošas darbības pamatprincipiem, bet patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa informēs par centra lomu skaistumkopšanas salonu uzraudzībā un ieteikumiem salonu apmeklētājiem.

Savukārt Valsts policijas priekšnieka vietnieks Normunds Krapsis informē par drošas tirdzniecības pārbaužu rezultātiem un plāniem attiecībā uz skaistumkopšanas nozari.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien vienojās, ka no 1.marta klātienē varēs saņemt friziera, manikīra, pedikīra un podologa pakalpojumus.

Pēc Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikuma noteikumi "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" papildināti ar prasībām skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējiem, nosakot specifiskas prasības, ko nepieciešams ievērot un nodrošināt, lai sniegtu drošus skaistumkopšanas pakalpojumus.

Skaistumkopšanas pakalpojumus varēs sniegt, ievērojot stingras epidemioloģiskās drošības prasības. Tostarp pakalpojuma sniedzējam būs pienākums par savu darbību paziņot Veselības inspekcijai.saņemt friziera, manikīra un pedikīra pakalpojumus.

Vienlaikus kosmētiķu un skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju kosmetoloģijā darbs joprojām nav atļauts. Tāpat klātienē nedrīkst strādāt arī pirtis.

Video: 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu