VIDEO ⟩ "Vakar dega tā mājiņa, tad kaimiņu!" Lucavsalā ļaundari aizdedzina mazdārziņus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā, Lucavsalas dārziņu apkaimē, nesen dega divas dārza mājiņas. Apkaimes iedzīvotāji zina, ka apkārt staigā dedzinātāji – ik mēnesi kaut kas uzliesmo, un šķiet, ka kāds mērķtiecīgi cenšas viņus izskaust no teritorijas, lai gan darbību iemesls nav skaidrs, vēsta "Degpunktā".

Aculiecinieka uzņemtajā notikušā video dzirdams sarkasms. Lucavsalas dārziņu teritorijā pērn un šogad reģistrēti 16 ugunsgrēki, bet ļaundarus apturēt nav izdevies.

Filmētājs, ironiski komentējot ugunsgrēku dārza būdiņā, ilustrē arī citu cilvēku viedokli par nekārtībām rajonā.

"Vakar vakarā dega tā mājiņa, tad kaimiņu mājiņa. Pirms kāda laika netālu no manas būdas arī dega. Pirms trīs dienām, tajā ielā, simts metrus tālāk, arī dega. Kas to dara – nezinu!" pauž dārza īpašnieks Valentīns.

Valentīns ir viens no tiem ļaudīm, kas katru reizi, apraugot savu īpašumu, brīnās, ka tas vēl nav nodedzināts. Viņš gan noskaņots fatālistiski, ja miteklis sadegs, tad sadegs, ko tur var darīt.

Ivars dārziņu teritorijā mitinās kopš janvāra vidus. Viņš šeit strādā, labojot kāda saimnieka māju. Vīrietis apgalvo, ka vienu ugunsgrēku viņam izdevās novērst, tumsā aizdzenot ļaundarus prom, taču sazīmēt viņus neesot bijis iespējams tumsas dēļ, arī drēbes ļaundariem bijušas tumšas krāsas.

Pāris dienas vēlāk dedzinātāji gan atgriezās un tomēr guva virsroku. Ivars esot bijis iegājis iekštelpās, un pēc tajās pavadītām 10 minūtēm, iznākot ārā, ugunsnelaime jau bija izcēlusies.

Video: raidījuma "Degpunktā" sižets 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu