Krievijas diplomātiem Ziemeļkoreju nākas pamest rokas drezīnā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Russian Foreign Ministry Press Service

Stingro Covid-19 ierobežojumu dēļ vairākiem Krievijas diplomātiem un viņu ģimenēm nekas cits neatlika, kā doties prom no Ziemeļkorejas ar rokas drezīnu, ziņo raidorganizācija BBC.

Astoņu cilvēku kompānija sākumā izmantoja vilcienu un autobusu, taču apmēram kilometru garais posms līdz Krievijas robežai bija jāpieveic citādā veidā, jo Ziemeļkorejā aizliegti starptautiskie pasažieru pārvadājumi ar vilcieniem. Nenotiek arī lielākā daļa lidojumu.

Ziemeļkoreja apgalvo, ka valstī nav reģistrēts neviens inficēšanās gadījums ar jauno koronavīrusu, taču eksperti uz to raugās skeptiski.

"Tā kā robežas ir slēgtas jau vairāk nekā gadu un pasažieru satiksme ir apstājusies, mājupceļš bija garš un sarežģīts," sociālajā tīklā "Facebook" paziņoja Krievijas Ārlietu ministrija.

Galvenais drezīnas darbinātājs bija vēstniecības trešais sekretārs Vladislavs Sorokins. Diplomātu un viņu ģimenes locekļu grupa, kurā ietilpst arī Sorokina trīsgadīgā meita, pirms tam no Phenjanas bija 32 stundas braukuši ar autobusu un vēl divas stundas ar vilcienu, lai nokļūtu līdz Krievijas robežai.

Krievijas pusē diplomātus sagaidīja Ārlietu ministrijas amatpersonas, un visa  grupa devās uz Vladivostokas lidostu.

Pēdējā gada laikā daudzi ārvalstu diplomāti ir pametuši Ziemeļkoreju un Rietumvalstu vēstniecības tikušas slēgtas. Vairums diplomātu devās pāri Ķīnas robežai, taču pagājušā gada martā no Vladivostokas tika organizēts lidmašīnas  reiss, ar kuru mājup devās diplomāti no Vācijas, Krievijas, Francijas, Šveices, Polijas, Rumānijas, Mongolijas un Ēģiptes.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu