Rosina sākt kriminālvajāšanu pret diviem vīriešiem par slepkavību kopīgas iedzeršanas laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Asinis. Ilustratīvs foto.
Asinis. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policija rosinājusi prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret diviem vīriešiem par vīrieša slepkavību, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Pagājušā gada jūnijā VP saņēma informāciju par 30 gadus veca vīrieša pazušanu Valmieras iecirkņa apkalpojamā teritorijā. Noskaidrojot vīrieša pazušanas apstākļus, policisti secinājuši, ka, iespējams, noticis noziedzīgs nodarījums pret personas dzīvību un veselību. Veicot izmeklēšanas darbības, atrasts bezvēsts pazudušā vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm.

Vaskāne stāstīja, ka kriminālprocesa izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka pērn jūnijā Valmieras iecirkņa apkalpojamā teritorijā kādā īpašumā alkohola koplietošanas laikā trīs vīriešu starpā izcēlies konflikts, kura laikā viens tika noslepkavots. Iegūstot nepieciešamos pierādījumus, aizturēti 1981. gadā un 1983. gadā dzimuši vīrieši, kuri atzīti par aizdomās turētajām personām.

Šomēnes VP Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirknis prokuratūrai nosūtījis kriminālvajāšanas uzsākšanai kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 117. panta piektās un desmitās daļas - slepkavība pastiprinošos apstākļos. Divi vīrieši, 1981. gadā un 1983. gadā dzimuši, atzīti par aizdomās turētajām personām, sacīja policijas pārstāve.

Par šāda noziedzīga nodarījuma izdarīšanu paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policija norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu