Sākts pārkāpuma process par pagarinātāja nelikumīgu pārdošanu veikala apmeklētājam (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valsts policija. Ilustratīvs attēls.
Valsts policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Kontrolējot Covid-19 ierobežojumus, Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu pret uzņēmumu par pagarinātāja nelikumīgu pārdošanu Stopiņu novadā.

Sociālajos tīklos vairāku cilvēku neizpratni raisījusi publiskota kādam pircējam nosūtīta Valsts policijas vēstule. Tajā rakstīts, ka Salaspils iecirknī sākts administratīvā pārkāpuma process par to, ka 6. februārī tirdzniecības centrā "Sāga" vienā no veikaliem šī persona iegādājusies aizliegto preci - pagarinātāju. Policija informē, ka administratīvā pārkāpuma process tiks izskatīts un lēmums pieņemts rakstveidā.

Valsts policijas preses pārstāve Krista Andersone aģentūrai LETA paskaidroja, ka 6.februārī, Salaspils iecirkņa policisti veica epidemioloģisko drošības prasību kontroli tirdzniecības vietās.

Konkrētajā gadījumā tirdzniecības centrā konstatēts, iespējams, administratīvais pārkāpums, jo notikusi neatļautu preču tirdzniecība. Policija konstatēja, ka klients kopā ar veikala pārdevēju uz vietas veikalā aplūko preču klāstu un izvēlas nepieciešamo preci, bet pēcāk pārdevējs lūdza klientam iziet no veikala, pasūtīt šo preci attālināti, un tad nākt atpakaļ veikalā to saņemt.

Konstatējot iespējamu pārkāpumu, likumsargs piegāja pie pircēja un uzrādīja dienesta apliecību. Pats pircējs no paskaidrojuma sniegšanas atteicās.

Notikuma vietā ieradās arī kolēģi no Salaspils iecirkņa, kuri attiecīgi pieņēma paskaidrojumu administratīvajā procesā arī no pārdevēja.

Par notikušo sākts administratīvais process pret komersantu, nevis pircēju. Pircējam minētā vēstule nosūtīta, lai viņš sniegtu paskaidrojumu par radušos situāciju. Viņš administratīvā pārkāpuma procesā figurē kā liecinieks, norādīja policijā.

Par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu var piemērot naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu