Pavļuts aicina ministrus vienoties par konkrētu valsts rīcību Covid-19 "trešajā vilnī" (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) aicina ministrus vienoties par valsts rīcības plānu, gaidot "trešo vilni" Covid-19 pandēmijā.

Piektdien Ministru kabineta ārkārtas sēdē veselības ministrs atsaucās uz aizsardzības ministra Arta Pabrika (AP) teikto iepriekšējā valdības sēdē, ka ministri "nogulēja" ierobežojumu ieviešanu "otrajā vilnī" un tagad tam ir iestājušās sekas.

Veselības ministrs uzsvēra, ka ministriem ir jādiskutē un jāvienojas par divām lietām. Viena ir par savlaicīgu jaunu drošības pasākumu ieviešanu, jauniem parametriem, kritērijiem un rīcību, kad "trešais vilnis" ir atzīts. Viņš piebilda, ka, atšķirībā no rudens, Latvija patlaban ir lielākas saslimstības posmā un ierindojas piektajā vietā ar augstāko saslimstības līmeni Eiropā. 

Otrā lieta, par kuru ministriem jāvienojas, pēc Pavļuta teiktā, ir "garā kovida" koncepts un pielāgošanās metodes, kuras tagad ir svarīgākas nekā iepriekšējās nedēļās. Pavļuta ieskatā adaptācija Covid-19 pandēmijā ir sākta fragmentāri - veikalos un skolās, taču kabinets nav strādājis sistemātiski. Pavļuts aicina strādāt ministrijām pie adaptācijas plāniem laikam pēc Covid-19 pandēmijas. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu