Baidens: ASV nekad neatzīs Krievijas īstenoto Krimas aneksiju (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Džo Baidens piektdien paziņojis, ka Savienotās Valstis nekad neakceptēs Krievijas īstenoto Krimas pussalas aneksiju.

"Savienotās Valstis neatzīst un nekad neatzīs Krievijas īstenoto pussalas aneksiju un atbalstīs Ukrainu pret Krievijas agresīvo rīcību," paziņoja Baidens.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 13 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

"Savienotās Valstis turpina atbalstīt Ukrainu un tās sabiedrotos un partnerus, kā ir atbalstījušas kopš konflikta sākuma," sacīja Baidens.

Apritot septiņiem gadiem kopš Krievija okupēja Krimu, Baidens uzsvēra, ka vienkāršā patiesība ir tāda, ka Krima pieder Ukrainai.

Pērnā gada jūlijā Austrumukrainā tika panākts pamiers, kas atnesis nosacītu mieru, taču Kijeva vairākkārt apsūdzējusi Maskavu un Austrumukrainas kaujiniekus smago ieroču izmantošanā un pamiera pārkāpšanā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu