Latvieti Īrijā apsūdz par "Tinder" iepazīta pielūdzēja slepkavības mēģinājumu (5)

Ilustratīvs attēls. Foto: r.classen/shutterstock.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

34 gadus vecā Inita Romanovska, kura dzīvo Enisā, Īrijā, tiek apsūdzēta par slepkavības mēģinājumu 2020. gada 11. martā kādā dzīvokļu kompleksā Limerikā. Tiek apgalvots, ka viņa mēģinājusi noslepkavot vīrieti, ar kuru viņa iepazinās aplikācijā "Tinder", ziņo portāls "Liimerickleader".

Inita Romanovska 2020. gada sākumā caur aplikāciju "Tinder" iepazinusies ar kādu vīrieti. Lai arī abi esot tikušies vairākas reizes, viņiem neesot bijušas tuvas attiecības.

Pēc dažām tikšanās reizēm abi ir pārstājuši komunicēt, taču vīrietis pēc neilga laika atjaunojis saziņu, tādēļ norunājis vēl vienu tikšanos.

11. marta rītā aculiecinieks Gards Aherns redzējis notikušo. Tiek vēstīts, ka Romanovska speciāli gaidījusi pie ēkas, kurā dzīvoja vīrietis, lai varētu tikt iekšā un viņu sagaidīt. Pēc iekļūšanas ēkā viņa apmēram 10 minūtes gaidījusi kāpņutelpā. Aherns redzējis, ka Romanovska speciāli maskējusies ar melnu parūku. 

Aherns tiesā liecināja, ka pulksten 8.05, kad vīrietis izgājis no savas mājas, Romanovska viņu izsekojusi un pēc neilga laika no aizmugures ar nazi uzbrukusi, kā rezultātā vīrietis esot saņēmis trīs durtas brūces – krūtīs un abos plecos.

Romanovska arī 10. martā esot veikusi to pašu maršrutu līdz vīrieša mājai un gaidījusi vairāk nekā stundu, lai sastaptu aplikācijā "Tinder" iepazīto vīrieti.

"Sieviete pārstāja durt tikai tad, kad vīrietis viņai iesita," sacīja Gards Aherns.

Aculiecinieks, kas redzēja slepkavības mēģinājumu, uzskata, ka sievietes rīcība liecinājusi par izplānotu stratēģiju un apņēmību vīrieti nogalināt.

Apsūdzētā kategoriski noliedz apsūdzības

Sieviete, kura veikusi slepkavības mēģinājumu, kategoriski noliedz apsūdzības un apgalvo, ka uzbrukuma laikā nav atradusies Limerikā. Pirmajā tiesas sēdē advokāte Džuliana Kielija sacīja, ka attiecīgajā dienā viņa neesot bijusi Limerikā, un cietušo vīrieti nepazīst.

Tiesas rīcībā nonākuši arī video materiāli no incidenta. Kad tiesnese tiesas sēdes laikā parādīja Romanovskai videonovērošanas kadrus no uzbrukuma, viņa atkārtoti un asi noliedza jebkādas apsūdzības, apgalvojot ka tā neesot viņa.

Tāpat arī Romanovskas advokāte uzskata, ka lielākā daļa videonovērošanas ierīču ierakstu ir ļoti sliktas kvalitātes, tādēļ nevar pierādīt, ka latviete veikusi slepkavības mēģinājumu. 

Lietu izskatīs tikai 2023. gadā 

Centrālajā krimināltiesā ir iekrājušās neizskatītas lietas, kuru virzību ir apturējuši Covid-19 izplatības novēršanas pasākumi.

Centrālā krimināltiesa par prioritāti izvirzījusi gadījumus, kad apsūdzētā persona atrodas apcietinājumā.

Apsūdzētā Romanovska 24. februārī nebija ieradusies Dublinas apgabala krimināltiesā, tāpēc tiesnesis Mihaels Vaits nolēma viņas lietas izskatīšanu sākt 2023. gada 6. martā.

Romanovska pagājušā gada martā tika atbrīvota pret drošības naudu. Šobrīd tiesa noteikusi latvietei vairākus nosacījumus tiesas procesa laikā.

Viņai ir jāatrodas tikai savā dzīvesvietā, viņa nedrīkst izbraukt no Limerikas pilsētas, Initai kategoriski aizliegts sazināties ar cietušo personu, tāpat arī tiesa ir paņēmusi sievietes pasi.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu