Mūžībā devies tenisista Ernesta Gulbja vectēvs un "VEF Rīga" leģenda Alvils Gulbis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Mūžībā devies ilggadējais "VEF Rīga" basketbola komandas spēlētājs un treneris Alvils Gulbis, sestdien ziņo klubs.

Gulbis spēlētāja karjeras laikā spēlēja uzbrūkošā aizsarga un vieglā uzbrucēja pozīcijās. "VEF Rīga" viņš pārstāvēja laika posmā no 1964. līdz 1968.gadam.

Kopā ar "VEF Rīga" Gulbis 1966.gadā PSRS čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Trenera arodā viņš "vefiņā" strādāja no 1970. līdz 1974.gadam.

Spēlētāja karjeras laikā viņš arī pārstāvēja "ASK Rīga" vienību, ar kuru 1957. un 1958.gadā kļuva par PSRS čempionu. Tāpat viņš trīs reizes izcīnīja Eiropas valstu čempionvienības kausu (1958.-1960.gads).

Latvijas Basketbola savienība (LBS) vēsta, ka Gulbis savulaik skatītāju ievērību ieguvis ar neapturamiem caurgājieniem, kā arī viņam piemita lieliskas prasmes pārtvert bumbu.

Latvijas PSR izlasē viņš aizvadīja 88 spēles. Tostarp bija arī dalība prestižajā Mairāno kausā Itālijā, kurā izcīnīta uzvara.

No līdzdalības Tokijas olimpiskajās spēlēs viņš palika mirkļa attālumā - brauca 12 spēlētāji, bet Gulbis palika trīspadsmitais. Ar #13 numuru viņš aizvadīja labākās spēles ASK un VEF komandu sastāvā.

Savukārt kā treneris Gulbis no spēlētājiem prasījis ātru un atlētisku spēli. Trenera karjeras laikā Gulbis ar pieskatīja leģendārā Valda Valtera izaugsmi. Karjeras laikā viņš arī trenēja Ādažu komandu, ar kuru izdevās izcīnīt uzvaru Latvijas čempionātā.

2008.gadā Gulbi un citus ASK veterānus "Arēnā Rīga" sveica Eiropas kausa izcīņas 50.gadu jubilejas sarīkojumā.

Šogad 17.aprīlī Gulbim būtu apritējuši 85 gadi.

Alvils Gulbis ir tenisista Ernesta Gulbja vectēvs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu