"Te mēs saprotam, cik laicīgi ir jāsāk darbs." Skudra atskatās uz Rīgas "Dinamo" sezonu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pēteris Skudra
Pēteris Skudra Foto: Kaspars Volonts, "Dinamo Rīga"

Pēc Rīgas "Dinamo" 13. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonas pēdējā mača preses konferencē ar pārdomām dalījās komandas galvenais treneris Pēteris Skudra.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" šīs sezonas pēdējā spēlē ar 2:3 (0:1, 2:0, 0:1, 0:1) papildlaikā piekāpās Habarovskas "Amur".

Abus vārtus "Dinamo" komandas labā guva Deniss Paršins, bet Miks Indrašis izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

"Diemžēl izlaidām uzvaru. Pirmais periods bija nedaudz saraustīts, un tajā mums bija brāķi, bet otro trešdaļu aizvadījām labi, daudz spēlējot uzbrukuma zonā," sezonas pēdējo maču komentēja Skudra. 

Speciālists uzsvēra, ka komanda sezonas otrajā pusē demonstrēja rezultatīvāku hokeju, taču pēdējos mačos daudzos momentu hokejistiem nav izdevies realizēt. 

"Otros vārtus zaudējām tieši tāpat kā iepriekšējā spēlē. Pilnīgi identisks "gols", par kuru iepriekš runājām. Šajā sakarā laikam jāmin koncentrācija, taču bija daudz momentu, ar kuriem varējām uzvarēt maču," pārliecināts bija treneris. "Arī papildlaikā neizmantojām savas iespējas... Tā mums šis stāsts arī beidzās."

Skudra norādīja, ka šosezon "Dinamo" vairākkārt spēles zaudējusi ar vienu vārtu starpību. Sarunā ar komandu speciālists norādījis, ka KHL daudz vieglāk ir zaudēt ar -1, nevis izcīnīt uzvaru ar "gola" pārsvaru.

Latvijas speciālists KHL čempionātā par treneri strādājis deviņas sezonas, no kurām sešās bijis galvenais treneris. Skudra norādīja, ka šī sezona vairāku apsvērumu dēļ bijusi gana interesanta, taču kārtējo reizi nācies pārliecināties par senu patiesību - bez pareizas sagatavošanās un dažiem labiem kadriem, cerēt uz kaut ko nopietnu ir naivi.

"Te mēs saprotam, cik laicīgi ir jāsāk darbs. Tāpat ir jāuzmin ar hokejistiem un ķīmiju ģērbtuvē," apstākļus, kas komandām ļauj cerēt uz salīdzinoši veiksmīgu sezonu, uzskaitīja Skudra. "Atmosfēra, aura... Mums nebija līdzjutēju, kas viennozīmīgi mums šogad bija sāpīgs sitiens."

Skudra nenoliedza, ka "Dinamo" iekšienē nav izdevies atrast nepieciešamās emocijas, lai mājās demonstrētu labu hokeju. Treneris uzsvēra, ka šajā līgā būtiskas ir arī vismazākās nianses.

"Dinamo" galvenajam trenerim arī tika vaicāts, vai šosezon kāds no komandas hokejistiem viņu patīkami iepriecinājis - pārsteidzis.

"Noteikti varu izcelt Mārtiņu Dzierkalu. Mēs viņam uzticējāmies, jo redzējām, ka Mārtiņš var spēlēt ar ripu. Jā, viņam noteikti arī jāiemācās spēlēt bez ripas, taču viņa pašatdeve un meistarība bija labā līmenī. Uzskatu, ka viņš noteikti ir spēris soli uz priekšu savā karjerā," par uzbrucēju teica Skudra.

"Žēl, ka Rihards Bukarts komandai pievienojās vēlu. Brāļi Bukarti šajā līgā var ne tikai spēlēt uz komandas uzvaru, bet arī spilgti. Arī viņiem spēlē bez ripas ir jākļūst labākiem," piebilda treneris.

Tāpat Skudra nevairījās izcelt gados jaunākos Jāni Švanenbergu, Ernestu Ošenieku, Danielu Bērziņu, Miku Tumānovu, kā arī Ņikitu Mateiko, kurš gan sezonas lielāko daļu pavadīja Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandā "Rīga". 

"Te ir hokejisti, kuri progresē un rāda diezgan cienījamu līmeni, taču vēlreiz uzsvēršu - hokejs sastāv ne tikai no spēles ar ripu, bet arī bez tās. Šajā aspektā visiem "Dinamo" hokejistiem ir jākļūst labākiem," norādīja Skudra. "Tāpat mums ir jākļūst fiziski spēcīgākiem."

No ārzemju spēlētājiem Skudram paticis kanādieša Džeisī Lipona sniegums. Treneris norādīja, ka uzbrucējam sezonas sākums nav bijis labākais, bet viņš vēlējies sevi pierādīt, tāpēc arī piekritis parakstīti jaunu līgumu ar citiem nosacījumiem, ko citi leģionāri nebija gatavi darīt.

Šogad KHL čempionātā komandām tika noteikti algu griesti, kas pēc Skudras domām krietni arī izlīdzinājis spēku samērus čempionātā. Šī iemesla dēļ viņš nevarēja skaidri pateikt, kuru komandu šosezon redz KHL čempionu tronī.

Rīgas klubs regulāro čempionātu noslēdza kā vismazāk punktu izcīnījusī komanda vienā sezonā, ņemot vērā arī veiktās izmaiņas piešķirtajos punktos par uzvarām pamatlaikā. "Dinamo" šosezon tikai piecreiz uzvarējusi pamatlaikā, kas arī ir KHL antirekords. 2008./2009.gada sezonā Čehovas "Vitjaz" pamatlaikā uzvarēja sešos mačos, bet toreiz komandām regulārajā turnīrā bija mazāk spēļu.

"Dinamo" gan šajā sezonā skāra Covid-19 uzliesmojumi, kā dēļ bija sportiskās formas kritumi un tika saņemti arī četri tehniskie zaudējumi.

Rīgas "Dinamo" sezonas izskaņā bija uzkāpusi uz zaudējumu takas, desmit spēlēs piedzīvojot tikai neveiksmes, kas negaidīti tika pārtraukta viesos, ar 4:1 apspēlējot Rietumu grupas līdervienību Maskavas CSKA, kurai vairākiem pamatsastāva spēlētājiem bija iedota atpūta. Tiesa, iepriekšējās divās mājas spēlēs atkal neveiksmes - 1:3 pret Ufas "Salavat Julajev" un 1:2 pret Minskas "Dinamo"

Rīgas "Dinamo" ar 28 punktiem 60 dueļos ir 11.pozīcijā Rietumu konferencē un pēdējā vietā līgā, kamēr "Amur" ar 55 punktiem 60 spēlēs ir desmitā Austrumos.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu