Lietuvā savāc 300 000 parakstu pret homoseksuālu politiķi Seima cilvēktiesību komitējā (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Toms Vītauts Raskevičs.
Toms Vītauts Raskevičs. Foto: 15.min.lt

23. februārī Lietuvā Seima priekšsēdētājai Viktorijai Čmilītei-Nilsenai tika iesniegti tiešsaistē savākti vairāk nekā 300 000 paraksti par "Brīvības partijas" pārstāvja Toma Vītauta Raskeviča atcelšanu no Lietuvas parlamentārās cilvēktiesību komitejas prieksšēdētāja amata, ziņo portals "15min.lt".

32 gadus vecais Toms Vītauts Raskevičs ir vienīgais Seima deputāts, kurš publiski atzinis, ka ir homoseksuāls. Tas viņam netraucēja gūt panākumus Seima vēlēšanās.

2020. gadā Raskevičs ievēlēts parlamentā no liberālās "Brīvības partijas". Viņš solījis cīnīties par Lietuvas homoseksuālo cilvēku tiesībām.

Petīcijā, kuru parakstīja 300 000 lietuviešu, teikts: "Mēs uzskatām, ka Toms Vītauts Raskevičs nepārstāv Lietuvas tautas vairākuma intereses un tiesības, viņa darbība ir pretrunā cilvēktiesībām, tā ir vērsta uz seksuālo minoritāšu šauro interešu popularizēšanu."

Petīcijas ierosinātāji sacīja, ka daļa sabiedrības ir sašutusi arī par deputāta ierosinātajiem likumprojektiem.

Seima priekšsēdētāja Viktorija Čmilītei-Nilsena sacīja, ka šī ir vēl viena iespēja runāt par Lietuvas parlamenta principiem un vērtībām.

Seima priekšsēdētāja uzskata, ka tas vienmēr ir Seima locekļa un konkrētās frakcijas lēmums. "Ja mēs dzīvotu valstī, kurā Seima priekšsēdētājs vai Seima valde varētu atcelt Seima locekli no komitejas priekšsēdētāja amata, diez vai mūs varētu saukt par demokrātisku valsti," viņa sacīja. 

Raskevičs sacīja, ka negrasās piekāpties šim spiedienam un plāno turpināt darbu Seima cilvēktiesību komisijas vadītāja amatā. Viņš noraida pārmetumus, ka izmanto šo posteni tikai Lietuvas geju un lesbiešu interesēs.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu