Video ⟩ Bertāns trāpa piecus tālmetienus mačā pret "Celtics"

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rasels Vestbruks, Dāvis Bertāns un Robins Lopess
Rasels Vestbruks, Dāvis Bertāns un Robins Lopess Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns svētdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva 20 punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Vašingtonas "Wizards" piedzīvoja zaudējumu.

"Wizards" viesos ar 110:111 (28:33, 27:27, 21:19, 34:32) piekāpās Bostonas "Celtics".

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja 26 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā guva 20 punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un divreiz rezultatīvi piespēlēja. Basketbolists grozā raidīja piecus no deviņiem tālmetieniem, kā realizēja visus piecus "sodiņus". Viņš arī nopelnīja četras personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar otro labāko +/- rādītāju komandā +10.

Svētdien Bertāns uzstādīja jaunu kluba rekordu. Basketbolists jau 16 spēlēs pēc kārtas ir iemetis vismaz divus vai vairāk tālmetienus.

Rezultatīvākais "Wizards" komandā ar 46 punktiem un septiņām bumbām zem groziem bija Bredlijs Bīls, taču Rasels Vestbruks izcēlās ar 24 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām. 

Bostonas komandas rindās Džeisons Teitams iemeta 31 punktu un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, vēl 21 punktu, piecas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles iekrāja Kemba Volkers, kamēr Daniels Teiss iemeta 20 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas.

47 sekundes līdz spēles beigām Bīls pēc Bertāna piespēles ar divpunktu metienu panāca 110:105. Turpinājumā Teitams divus punktus atguva, Vestbruks aizmeta garām tālmetienu, bet vēl viens sekmīgs Teitama uzbrukums jau panāca -1 (109:110). Brīdi vēlāk Bīls pieļāva kļūdu, kā rezultātā bumba nonāca pie "Celtics". 

Teitams 4,7 sekundes līdz spēles beigām iemeta uzvaru nesošo grozu, bet Bīls pēdējā "Wizards" uzbrukumā iepretim "Celtics" soliņam netika galā ar pretinieku presingu un aizmeta garām pēdējo sekunžu metienu.

Otrdien "Wizards" savā laukumā tiksies ar Memfisas "Grizzlies".

"Wizards" šosezon 32 spēlēs izcīnījusi 13 uzvaras un Austrumu konferencē ierindojas 12.vietā.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu