Covid-19 inficētais braucis autobusā Talsi-Sabile-Abavciems-Sabile-Talsi un Talsi-Sabile-Kuldīga-Aizpute-Liepāja (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
AS "Rīgas starptautiskā autoosta" teritorija. Ilustratīvs foto
AS "Rīgas starptautiskā autoosta" teritorija. Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi, veicot epidemioloģisko izmeklēšanu, noskaidrojuši, ka pasažieris, kuram apstiprināta Covid-19 infekcija, 26.februārī braucis autobusā Talsi-Sabile-Abavciems-Sabile-Talsi no Sabiles līdz Talsiem un atpakaļ ar autobusu Talsi-Sabile-Kuldīga-Aizpute-Liepāja no Talsiem līdz Sabilei, aģentūru LETA informēja SPKC.

Covid-19 pacients plkst.8.21 ar AS "Talsu autotransports" autobusu Talsi-Sabile-Abavciems-Sabile-Talsi ar reisa numuru "6416" devās no Sabiles līdz Talsiem, bet atpakaļ plkst.13.35 devās AS "Liepājas autobusu parks" transportu Talsi-Sabile-Kuldīga-Aizpute-Liepāja ar reisa numuru "7512" no Talsiem līdz Sabilei.

Visiem pasažieriem, kuri brauca minētajos maršrutos, ieteicams novērot savu veselības stāvokli. Ja tiek novēroti elpceļu infekcijas slimības simptomi, ieteicams palikt mājās, sazināties ar savu ģimenes ārstu, lai izvērtētu veselības stāvokli.

SPKC atgādina, ka šādos gadījumos ātrāk uzzināt par nonākšanu kontaktā ar Covid-19 slimnieku var palīdzēt lietotne "Apturi Covid". Izmantojot lietotni, var savlaicīgāk izolēties, lai neapdraudētu ģimeni, kolēģus, draugus un pārējos iedzīvotājus.

Vienlaikus līdz 6.aprīlim ir paplašinātas iespējas veikt valsts apmaksātu testu uz Covid-19. Ja parādījušies slimības simptomi - akūtas elpceļu infekcijas pazīmes, paaugstināta temperatūra, ožas traucējumi, garšas izjūtas zudums un citi, Covid-19 testu var veikt bez maksas un bez ārsta nosūtījuma.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu