Tuvākajās dienās vairumā Latvijas upju turpinās paaugstināties ūdens līmenis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ogres upē pie Ogres sākusies ledus iešana.
Ogres upē pie Ogres sākusies ledus iešana. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien un turpmākajās dienās Kurzemes upēs ūdens līmenis lielākoties pazemināsies, lai gan pārējās Latvijas upēs tas galvenokārt turpinās paaugstināties, liecina aktuālā informācija par ledus iešanu, kas publicēta Latvijas Vides ģeoloģijas meteoroloģijas aģentūras mājaslapā.

Upēs turpinās kust ledus, palielināsies lāsmeņu platības. Gar krastiem veidosies vaļumjoslas, vietām ledus tiks pacelts.

Latvijas upju notece turpinās palielināties. Siltā laika ietekmē, paaugstinoties ūdens līmenim, ledus iešana turpināsies Kurzemes un Zemgales upēs.

Gaidāms, ka Mūsā pie Bauskas un Lielupes augštecē sāksies ledus iešana. Iespējama sastrēguma izveidošanās lejpus Mežotnes novērojumu stacijas. 

Austrumu daļas upēs vietām gaidāma lokāla ledus sairšana. Straujākajos posmos ies ledus.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā ūdens līmenis paaugstinājās par vienu līdz 40 centimetriem. Aiviekstē, Dubnā pie Višķiem, Pededzē, Ogrē pie Ogres, Lielajā un Mazajā Juglā ūdens līmenis paaugstinājās par diviem līdz 35 centimetriem.

Lielupē pie Mežotnes ūdens līmenis pazeminājās par sešiem centimetriem, bet upes posmā Staļģene - Sloka paaugstinājās par trīs līdz 18 centimetriem.

Ventā pie Kuldīgas iet rets ledus, bet pie Vendzavas ledus iet bieži. Abavā novērota reta ledus iešana, bet Bārtā pie Dūkupjiem ledus ir pacelts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu