Policija skaidro, kā uzraudzīs skaistumkopšanas uzņēmumus pirmajās darbības dienās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: shutterstock.com

Valsts policija (VP) pirmajās skaistumkopšanas pakalpojumu darbības dienās uzsvaru liks uz prevenciju un sodīs tikai tīšos un rupjos pārkāpuma gadījumos.

VP Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūrai LETA skaidroja, ka kopš pandēmijas sākuma policija pieturējusies pie principa, ka mērķis, veicot pārbaudes, nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt izpratni par ārkārtējo situāciju, kā arī panākt, lai iedzīvotāji un komersanti izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus.

Informāciju par kontroles rezultātiem skaistumkopšanas jomā policija varētu apkopot vēlāk.

Jau ziņots, ka no šodienas atļauts sniegt manikīra, pedikīra, podologa un friziera pakalpojumus.

Vienlaikus valdība noteica papildu drošības prasības skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas vietām un pakalpojumu sniedzējiem, kā arī pastiprinot to ievērošanas kontroli.

Pēc Ekonomikas ministrijas ierosinājuma spēkā būs tā dēvētais drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas koncepts, kura mērķis ir radīt ilgtermiņā drošus apstākļus nozares pakalpojumu sniegšanai Covid-19 apstākļos.

Līdz ar to drošas skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanas koncepts Covid-19 apstākļos ietver pastiprinātas drošības prasības klientu apkalpošanas organizēšanai, distancei pakalpojumu sniegšanas laikā, individuālo aizsardzības līdzekļu lietošanai pakalpojuma sniedzējam, dezinfekcijas līdzekļu lietošanai, telpu vēdināšanai, prasības darba piederumiem un aprīkojumam, prasību pakalpojumu sniedzējiem noteikt atbildīgo personu par epidemioloģisko prasību ievērošanas kontrolei.

Vienlaikus valdība noteica, ka aizliegts sniegt mobilos skaistumkopšanas pakalpojumus, izbraucot pie klienta, lai sniegtu pakalpojumus mājas apstākļos.

Pakalpojumu sniedzēju uzraudzību veic Veselības inspekcija sadarbībā ar Patērētāju tiesību aizsardzības centru, Valsts policiju un pašvaldību policiju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu