Dienvidaustrālija kļūst par pirmo štatu, kurā aizliegta vienreizlietojamo izstrādājumu ražošana

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Igisheva Maria/Shtuterstock.com

1. martā Dienvidaustrālijā oficiāli stājās spēkā aizliegums vienreizlietojamiem plastmasas izstrādājumiem, vēsta portāls "Lad Bible".

Austrālijas dienvidu parlaments 2020. gada septembrī pieņēma tiesību aktus, lai atbrīvotos no tādām lietām kā plastmasas salmiņi un vienreizlietojamie galda piederumi. 

Likums īpaši novērš vienreizlietojamu plastmasas priekšmetu pārdošanu, piegādi un izplatīšanu, un uzņēmumiem, kas tos neievēros, tiks piemēroti nopietni naudas sodi.

"Mēs esam pirmie, kas veic šo darbību, un no rītdienas plastmasas dzeramo salmiņu un galda piederumu tirdzniecība, piegāde un izplatīšana Austrālijas dienvidos tiks aizliegta.

Būdami pirmie šīs idejas virzītāji valsts mērogā, mēs jau esam redzējuši, ka uzņēmumi, kas ražo atkārtoti izmantojamas un kompostējamas alternatīvas, sāk veidoties Austrālijas dienvidos, kas nozīmē, ka mūsu vienreizējās lietošanas plastmasas aizliegumam būs ievērojams ekonomiskais ieguvums un tas radīs vietējās darba vietas, kā arī palīdzēs videi," sacīja vides ministrs Deivids Speirs.

Štata valdība nav izslēgusi iespēju no nākamā gada aizliegumā iekļaut vairāk vienreizlietojamu produktu veidus - krūzītes, bļodas un šķīvjus. Speirs cer, ka jaunajam likumam būs sava loma dienvidu Austrālijas vides veidošanā un saglabāšanā. 

"Mēs sargājam savu vidi nākamajām paaudzēm, samazinām atkritumu piesārņojumu, kā arī veicinām aprites ekonomiku," sacīja Speirs. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu