VIDEO ⟩ Jau otro reizi pēdējo trīs gadu laikā izžūst Venēcijas kanāli (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Venēcija.
Venēcija. Foto: EPA/Scanpix

Venēcijas slavenie kanāli februāra nogalē otro reizi pēdējo trīs gadu laikā izžuvuši pilnmēness un lietus trūkuma dēļ, vēsta portāls "Daily Mail". 

Kad februāra beigās Venēcijā ūdens līmenis nokritās līdz gandrīz 48 centimetriem zem jūras līmeņa, skaistās gondolas atradās dubļainās, izžuvušās kanālu gultnēs.

Tiek uzskatīts, ka šī parādība ir saistīta ar februāra pilnmēnesi, kas pazīstams arī kā "sniega mēness", jo pilnmēness rada lielākās svārstības Venēcijas lagūnas plūdmaiņās.

Sinoptiķi Venēcijā apgalvo, ka marta sākumā ūdens līmenis varētu pazemināties līdz 50 centimetriem zem jūras līmeņa. Kaut arī daži ūdens transporta veidi, kurus visbiežāk izmanto Venēcijā, šajā sausajā laikā ir bezjēdzīgi, vietējie iedzīvotāji varēja redzēt aļģes un iemītniekus, kas dzīvo uz ēku sienām, kuras parasti daļēji atrodas zem ūdens.

2018. gada janvārī ūdens līmenis Venēcijā samazinājās līdz 66 centimetriem zem jūras līmeņa - savukārt visu laiku augstākais rekords tika uzstādīts 2008. gada februārī, kad tas nokritās līdz 83 centimetriem. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu