VIDEO ⟩ Porziņģis "pamostas" otrajā puslaikā un palīdz "Mavericks" izcīnīt uzvaru

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis pirmdien guva 17 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta spēlē un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 130:124 (29:33, 32:25, 34:28, 35:38) pārspēja Orlando "Magic", izcīnot astoto uzvaru pēdējo 10 maču nogrieznī.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 32 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā realizēja divus no pieciem divpunktu metieniem, trīs no 10 tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja 10 atlēkušās bumbas, veica trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu un vienu reizi pārkāpa noteikumus.

"Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

15 no 17 punktiem liepājnieks guva otrajā puslaikā.

Dalasas komandā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Luka Dončičs, kurš arī izcīnīja 10 bumbas zem groziem un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētāju sastāvā rezultatīvs bija Džeilens Bransons, kurš guva 24 punktus, 17 no tiem otrajā puslaikā.

"Magic" vienībā 29 punktus guva Nikola Vučevičs, kurš izcīnīja arī 15 atlēkušās bumbas un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

26 punktus Orlando labā pievienoja Evans Furnjē, pa 18 iemeta Terenss Ross un Maikls Kārters Viljamss.

Mača gaitā "Mavericks" iekrāja 18 punktu pārsvaru (120:102), bet "Magic" lielākā vadība bija septiņi punkti.

Porziņģis atklāja spēles rezultātu ar precīzu pustālo metienu, taču turpinājums bija neveiksmīgs. Viņš pirmajā puslaikā netrāpīja astoņus metienus pēc kārtas.

Spēles otrajā daļā Porziņģis bija precīzāks, palīdzot "Mavericks" iegūt pārsvaru, kas beigās komandai atnesa uzvaru.

Septīto reizi šosezon Porziņģis izcēlās ar "double-double", gūstot vismaz 10 punktus un izcīnot vismaz 10 atlēkušās bumbas.

Porziņģis pēdējās 10 spēlēs pēc kārtas katrā no tām guvis vismaz 15 punktus - vidēji 21,7 punkti (metieni no spēles realizēti ar 48,8% precizitāti) un izcīnītas 8,2 atlēkušās bumbas.

"Mavericks" ar 16 uzvarām 32 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet "Magic" ar 13 uzvarām un 35 mačos ierindojas pirmspēdējā jeb 14. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu