VIDEO ⟩ Aplūko, kā izskatīsies pirmā kosmosa viesnīca, kuru paredzēts atvērt 2027. gadā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video/The Gateway Foundation

2027. gadā "Orbital Assembly Corporation" plāno Zemes orbītā uzbūvēt "Voyager" staciju - 200 metrus platu rotējošu kosmosa kuģi, kas vienlaikus varēs uzņemt 400 cilvēkus, vēsta portāls "Lad Bible".

Kosmosa viesnīcas būvniecības uzsākšana paredzēta 2025. gadā. To veidos uz zemes un 2027. gadā to paredzēts novietot kosmosā un jau uzņemt pirmos viesus. 

Paredzams, ka tajā varēs uzņemt līdz pat 400 viesiem, kuri varēs piekļūt bāriem, restorāniem, veselības spa, kinoteātriem, bibliotēkām, koncertu vietām un Zemes novērošanas atpūtas telpām.

Viesnīca nebūs pilnīgā nulles gravitācijā, tā drīzāk atgādinās atrašanos uz Mēness, jo cilvēki bez pienācīgas apmācības nevar pavadīt ilgu laiku pilnīgā bezsvara stāvoklī.

Viesnīca, kas ir "Orbital Assembly Corporation" ("Orbitālās montāžas korporācija") ideja, ir tikai viena no "Voyager" stacijas daļām. Paredzams, ka viss megaprojekts būs rotējoša kosmosa stacija, kas paredzēta dažāda līmeņa mākslīgā smaguma radīšanai, palielinot vai samazinot rotācijas ātrumu.

"Stacija tiks izveidota, lai tajā varētu uzņemt gan nacionālos kosmosa kuģus, kas veic zemas gravitācijas pētījumus, gan kosmosa tūristus, kuri vēlas izbaudīt dzīvi lielā kosmosa stacijā," rakstīts kompānijas "Orbital Assembly Corporation" mājaslapā.

Ārējais gredzens būs stacijas mugurkauls un nodrošinās apdzīvojamu moduļu, saules paneļu, radiatoru un dzelzceļa transporta sistēmas montāžu, un tā būs vieta, kur cilvēki varēs pārvietoties pa staciju. Iekšējais gredzens kalpos kā dokstacija, kura tiks izmantota nacionālo kosmosa kuģu vajadzībām.  

Projekta vadītājs Džons Blincovs 2012. gadā nodibināja fondu "The Gateway", kas gadu gaitā kļuva par "Orbital Assembly Corporation". 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu