Bendika izcīna 35.vietu pasaules čempionātā distanču slēpošanā; pārliecinoši triumfē Juheuga

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas biatloniste Baiba Bendika otrdien Oberstdorfā izcīnīja 35.vietu pasaules čempionāta desmit kilometru sacensībās brīvajā stilā ar intervālu startu, kamēr uzvaras laurus plūca norvēģiete Terēze Juheuga.

Latvijas vadošā distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka, kura smagās sezonas nogalē zaudējusi sportisko formu, finišēja 43.vietā, Kitija Auziņa bija 77., bet Samanta Krampe ieņēma 86.pozīciju.

Juheuga desmit kilometrus garajā distancē finišēja pēc 23 minūtēm un 9,8 sekundēm. Pārējās divas vietas uz goda pjedestāla tika zviedrietēm Frīdai Kārlsonei un Ebai Andešsonei, kuras zaudēja attiecīgi 54,2 sekundes un vienu minūti un 6,9 sekundes. Pirmais trijnieks šādā secībā bija arī pagājušajā nedēļā notikušajās 15 kilometru skiatlona sacensībās.

Bendika sacensību pēdējā nogrieznī kāpināja tempu, čempionei zaudējot divas minūtes un 58,7 sekundes. Distances pirmajā pusē viņa bija piektā desmita beigās, bet 2,2 kilometrus pirms finiša atradās 45.pozīcijā.

Cēsniece distanču slēpošanā uzrādīja savu labāko rezultātu karjerā un tika pie 102,86 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktiem.

Eiduka no Juheugas atpalika trīs minūtes un 14,8 sekundes (112,13 FIS punkti), Auziņa bija septiņas minūtes un 10,7 sekundes lēnāka (247,92), bet Krampe zaudēja desmit minūtes un 19,7 sekundes (356,71), apsteigdama divas konkurentes.

Eidukai bija garantēta vieta pamatsacensībās, bet pārējās trīs latvietes pagājušajā trešdienā pārvarēja kvalifikāciju. Pirms tam šajās meistarsacīkstēs Eiduka izcīnīja 43.vietu sprintā un 38.pozīciju skiatlonā.

Čempione Juheuga 2015. un 2019.gada planētas meistarsacīkstēs izcīnīja pa trim zelta medaļām, bet 2011. un 2013.gadā viņai bija pa diviem tituliem. 2017.gada čempionātā norvēģiete nepiedalījās, jo pēc aizliegtās vielas atrašanas viņas organismā izcieta diskvalifikāciju.

Pasaules čempionāts Oberstdorfā norisināsies līdz svētdienai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu