Aizliegtu pulcēšanos visbiežāk pieļauj vecuma grupā no 19 līdz 30 gadiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Komandantstunda Rīgā. Ilustratīvs attēls.
Komandantstunda Rīgā. Ilustratīvs attēls. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizliegta pulcēšanās ir visbiežāk pārkāptais Covid-19 ierobežojums un tas visvairāk konstatēts vecuma grupā no 19 līdz 30 gadiem, kad personas pulcējas kompānijās ārpus dzīvesvietas ne no vienas mājsaimniecības, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Savukārt sejas maskas nelietošanas pārkāpumi lielākoties konstatēti vecuma grupā virs 30 gadiem un sabiedriskajā transportā vai tirdzniecības vietās. Bieži ir konstatēti gadījumi, kad sejas maskas tiek lietotas nepareizi.

Tā, piemēram, 25.februārī sadarbībā ar pašvaldības policiju Rīgas reģionā tika veikta pastiprināta uzraudzības kontrole sabiedriskajā transportā. Šī pasākuma laikā tika pārbaudīti 149 sabiedriskā transporta vienības un kopumā sākti 27 administratīvā pārkāpuma procesi.

Policisti, veicot pārbaudes sabiedriskajā transportā un tirdzniecības vietās, pienākumus veic ne tikai formas tērpos, bet arī civilajā apģērbā.

Policijas mērķis nav sodīt, bet gan preventīvi skaidrot un veicināt iedzīvotāju izpratni par valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, kā arī panākt, lai iedzīvotāji izturas atbildīgi un ievēro noteiktos ierobežojumus.

Kopumā ārkārtējās situācijas laikā no 2020.gada 9.novembra līdz 2021.gada 28.februārim valstī sākti 21 512 administratīvā pārkāpuma procesi par ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu neievērošanu.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 2020.gada 9.novembra līdz 2021.gada 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu