Par virkni Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem relaksācijas centrā Rīgā sākti 47 administratīvā pārkāpuma procesi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Stock Content/shutterstock.com

Par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem kādā relaksācijas un labsajūtas centrā Rīgā februārī sākti 47 administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts policijā.

27.februārī, Brasas iecirkņa darbinieki veica pārbaudi kādā relaksācijas un labsajūtas centrā. Pārbaudot konkrēto adresi pirmo reizi, tika konstatēts, ka centrs strādā, piedāvājot apmeklētājiem ūdens relaksācijas pakalpojumus, kaut gan šādi pakalpojumi nav atļauti. Policija, konstatējot šos pārkāpumus, izteica mutiskus brīdinājumus gan administratorei, gan apmeklētājiem.

Šīs pašas dienas laikā likumsargi adresē ieradās otro reizi, lai atkārtoti pārbaudītu, vai netiek turpināts sniegt pakalpojumus. Policija konstatēja, ka relaksācijas un labsajūtas centrs aizvien turpina strādāt arī pēc likumsargu saņemtajiem brīdinājumiem.

Ņemot vērā, ka klaji tika ignorēti valstī noteiktie ierobežojumi, kopumā 27.februārī sākti desmit administratīvā pārkāpuma procesi par ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu neievērošanu.

Iestādes administratorei, kura jau vairākkārtīgi ir saņēmusi brīdinājumus par iestādes darbību, bet aizvien turpināja neievērot noteikumus, piemērots sods 2000 eiro apmērā.

Valsts policija visu februāra mēnesi regulāri apsekoja konkrēto adresi, dodot preventīvus norādījumus un brīdinājumus, tomēr visa mēneša laikā iestāde klaji turpināja neievērot noteiktos ierobežojumus un turpināja sniegt pakalpojumus.

Kopumā mēneša laikā policija konkrētajā adresē ir sākusi 47 administratīvā pārkāpuma procesus par ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu neievērošanu.

Policija atgādina, ka līdz 6.aprīlim, lai mazinātu cilvēku pulcēšanos iekštelpās, tādējādi samazinot Covid-19 izplatību sabiedrībā, ir aizliegti dažādi pakalpojumi sniegšanai klātienē, tajā skaitā arī izklaides un labsajūtas pakalpojumi.

Par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu var piemērot naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu