"Trešais vilnis ir klāt, jaunais paveids izplatās kā ugunsgrēks!" Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība komentē Covid-19 izplatību reģionā (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slimnīcas gultas.
Slimnīcas gultas. Foto: Paula Čurkste/LETA

"Trešais vilnis jau ir klāt, vismaz Balvu un Gulbenes reģionā, nav vairs jāgaida nekādas trīs, četras nedēļas. Tas izplatās kā ugunsgrēks mūsu reģionā," – tā "ReTV Ziņām" šodien sacīja SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības" valdes locekle Alīda Vāne.

Novados jau ir oficiāli konstatēta lipīgākā Covid-19 celma izplatīšanās.

"Draugi, nav labi, tas ir maigi teikts, šobrīd šajā reģionā," sacīja slimnīcas valdes locekle.

Šobrīd slimnīcā ir 100% noslogotas Covid-19 gultas, viens pacients gaida rindā. "Pārējiem saslimušajiem, ja šodien kāds būs, būs jāmēro ceļš uz Valmieru, Rēzekni vai Rīgu."

Alīda Vāne "ReTV Ziņām" pauda pārliecību, ka jau tuvākajā laikā būs jāpieņem lēmums par slimnīcas tālāko darbu: "Ir jāsaprot, ka ir tikai divi scenāriji – vai nu jūs vedīs slimus ļoti tālu no mājām ar Covid-19, vai arī visu mūsu slimnīcu aiztaisīs ciet un tā tad būs Covid slimnīca, bet tad pārējos slimniekus ārstēt reģionā nevarēs."

Slimnīcas pārstāve arī aicina visus ievērot maksimālu piesardzību, jo viņa pati savulaik nav bijusi piekritēja "biedēt sabiedrību", bet tagad, redzot reālo situāciju ar lipīgākā paveida izplatīšanos reģionā.

"Aicinu visus iedzīvotājus ievērot maksimālu piesardzību, tā kā mēs to darījām pavasarī. Reāli ne ar vienu netikties, nekur neiet. Ja mēs ejam uz veikalu, liekam divas maskas, tātad ne tikai aizsargājam citus, bet aizsargājam arī sevi. To vīrusu nevar apturēt ne valdība, ne domes priekšsēdētāji, ne ziņu sižeti, ne es, ne ārsti. To var apturēt tikai un vienīgi katrs darbinieks savā darba vietā, katrs cilvēks savā mājā," viņa sacīja.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu